Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fao promoveaza acvicultura pentru reducerea saraciei si malnutritiei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a anuntat ca va coordona un proiect menit sa promoveze acvicultura pentru a eradica foametea si pentru a imbunatati dieta locuitorilor din Africa, Asia si America Latina, informeaza Agerpres.

Proiectul Acvicultura pentru securitatea alimentara si reducerea saraciei si malnutritiei are ca obiectiv crearea de crescatorii de peste in zonele unde acestea pot fi utile alimentatiei populatiei si va fi finantat de Uniunea Europeana.

Timp de trei ani, urmeaza sa se evalueze in ce masura acvicultura poate reduce incidenta foametei in tarile sarace, unde ar putea fi o solutie sustenabila in vederea satisfacerii nevoilor alimentare pentru o populatie in continua crestere.

Potrivit datelor FAO, 50% din pestele consumat la nivel mondial provine din acviculturi, aceasta fiind principala sursa de proteine pentru 17% din populatia mondiala si pentru 25% din locuitorii tarilor cu venituri medii reduse si unde se inregistreaza un deficit de produse alimentare.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...