Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fao promoveaza acvicultura pentru reducerea saraciei si malnutritiei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a anuntat ca va coordona un proiect menit sa promoveze acvicultura pentru a eradica foametea si pentru a imbunatati dieta locuitorilor din Africa, Asia si America Latina, informeaza Agerpres.

Proiectul Acvicultura pentru securitatea alimentara si reducerea saraciei si malnutritiei are ca obiectiv crearea de crescatorii de peste in zonele unde acestea pot fi utile alimentatiei populatiei si va fi finantat de Uniunea Europeana.

Timp de trei ani, urmeaza sa se evalueze in ce masura acvicultura poate reduce incidenta foametei in tarile sarace, unde ar putea fi o solutie sustenabila in vederea satisfacerii nevoilor alimentare pentru o populatie in continua crestere.

Potrivit datelor FAO, 50% din pestele consumat la nivel mondial provine din acviculturi, aceasta fiind principala sursa de proteine pentru 17% din populatia mondiala si pentru 25% din locuitorii tarilor cu venituri medii reduse si unde se inregistreaza un deficit de produse alimentare.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...