Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

FAO: Virusul H7N9 prezent în China afectează sistemul financiar

Autor: Meat MIlkluni, 10 februarie, 2014

Răspândirea virusului H7N9 la păsările de curte în provincia Guangxi din China a a crescut semnificativ şi există riscul că se va răspândi treptat şi în alte țări vecine. Acest virus prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea umana, atrage atenţia Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultura şi Alimentaţie (FAO ), informează Recolta.

Virusul, care produce simptome nedetectabile, a perturbat serios producția și vânzarea de carne de pasăre în 14 provincii din China, precum și în Hong Kong și Taiwan. Aceasta a dus la cel puțin 290 de boli confirmate cu 66 de decese umane din transmisia de la animal la om. Nu există dovezi de transmitere de la om la om în condiţiile în care cele mai multe dintre cazuri au aparut ca urmare a expunerii persoanelor la păsările infestate.

Autoritățile din China au depistat virusul în pieţele cu vânzare de pui vii din Guangxi la finalul lunii ianuarie, când s-a raportat şi prima victimă în randul populaţiei.

Provincia Guangxi este imparte o frontieră cu Vietnam, Yunnan, Myanmar, Republica Democrată Populară Laos și Vietnam.

FAO a lucrat îndeaproape cu Departamentul de Sănătate Animală şi Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Vietnam pentru a supraveghea H7N9 în provinciile nordice ale țării din iunie 2013. Până în prezent, nu există dovezi că virusul ar fi prezent in Vietnam sau în celelalte țări vecine ale Chinei în Asia de Sud-Est. Dar există indicii, pe baza experienței anterioare cu virusul H5N1, că H7N9 ar putea circula uşor în afara graniţelor. (mai multe pe www.recolta.eu)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...