Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fara subventii pentru motorina, carne de porc si pasare de anul viitor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Statul nu va mai sustine financiar productia de carne de porc si pasare, oua, sfecla de zahar, orez, in, canepa, soia sau tutun, si nu va mai subventiona motorina pentru lucrari agricole din 2010, informeaza un comunicat al Ministerului Agriculturii.

„Ajutoarele de stat se vor acorda si dupa data de 1 ianuarie 2010, numai ca forma acestora va fi diferita. Decizia a fost luata in contextul in care Ministerul Agriculturii a depus eforturi pentru a acorda, in continuare, schemele de sprijin, dar Comisia Europeana a respins propunerile Romaniei”, se specifica in comunicatul citat. Ministerul a anuntat ca exista unele proiecte legislative ce se vor aplica din ianuarie 2010.

Statul va acorda in continuare despagubiri in caz de calamitati naturale, asigurarea culturilor si septelului, acordarea de despagubiri pentru animalele taiate sau ucise, afectate de boli, toate acestea urmand sa continue sub forma de finantare servicii.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...