Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fara subventii, pretul carnii de pasare s-ar putea majora cu pana la 40% in 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul la carnea de pasare ar putea creste cu pana la 40% anul viitor, afirma producatorii, daca nu se vor mai acorda subventii pentru zootehnie, ceea ce ar putea duce la disparitia unui mare numar de companii, dar si la o crestere semnificativa a importurilor.

Incepand cu anul 2010 ajutoarele de stat nu mai pot fi acordate, iar autoritatile trebuie sa gaseasca noi forme de sprijin care sa le inlocuiasca – cum ar fi masura de sprijin pentru bunastarea animalelor – urmand modelul altor state europene. Si oficialii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) sustin ca subventiile pe cap de animal ar putea fi inlocuite cu noi masuri de sprijin, cum ar fi cea privind bunastarea, care presupune cerinte in plus legate de furajare, asigurarea unui anumit spatiu pentru cresterea puilor etc.

In prezent, valoarea subventiei este de 1,6 lei pe cap de pui, numarul efectivelor pentru care este alocat sprijinul ridicandu-se la 170 milioane de capete.Pentru 2009, crescatorii mai au de primit aproximativ 150 mil. lei, in conditiile in care exista restante la alocarea fondurilor din luna septembrie.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...