Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fara subventii, pretul carnii de pasare s-ar putea majora cu pana la 40% in 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul la carnea de pasare ar putea creste cu pana la 40% anul viitor, afirma producatorii, daca nu se vor mai acorda subventii pentru zootehnie, ceea ce ar putea duce la disparitia unui mare numar de companii, dar si la o crestere semnificativa a importurilor.

Incepand cu anul 2010 ajutoarele de stat nu mai pot fi acordate, iar autoritatile trebuie sa gaseasca noi forme de sprijin care sa le inlocuiasca – cum ar fi masura de sprijin pentru bunastarea animalelor – urmand modelul altor state europene. Si oficialii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) sustin ca subventiile pe cap de animal ar putea fi inlocuite cu noi masuri de sprijin, cum ar fi cea privind bunastarea, care presupune cerinte in plus legate de furajare, asigurarea unui anumit spatiu pentru cresterea puilor etc.

In prezent, valoarea subventiei este de 1,6 lei pe cap de pui, numarul efectivelor pentru care este alocat sprijinul ridicandu-se la 170 milioane de capete.Pentru 2009, crescatorii mai au de primit aproximativ 150 mil. lei, in conditiile in care exista restante la alocarea fondurilor din luna septembrie.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...