Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fara subventii, pretul carnii de pasare s-ar putea majora cu pana la 40% in 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul la carnea de pasare ar putea creste cu pana la 40% anul viitor, afirma producatorii, daca nu se vor mai acorda subventii pentru zootehnie, ceea ce ar putea duce la disparitia unui mare numar de companii, dar si la o crestere semnificativa a importurilor.

Incepand cu anul 2010 ajutoarele de stat nu mai pot fi acordate, iar autoritatile trebuie sa gaseasca noi forme de sprijin care sa le inlocuiasca – cum ar fi masura de sprijin pentru bunastarea animalelor – urmand modelul altor state europene. Si oficialii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) sustin ca subventiile pe cap de animal ar putea fi inlocuite cu noi masuri de sprijin, cum ar fi cea privind bunastarea, care presupune cerinte in plus legate de furajare, asigurarea unui anumit spatiu pentru cresterea puilor etc.

In prezent, valoarea subventiei este de 1,6 lei pe cap de pui, numarul efectivelor pentru care este alocat sprijinul ridicandu-se la 170 milioane de capete.Pentru 2009, crescatorii mai au de primit aproximativ 150 mil. lei, in conditiile in care exista restante la alocarea fondurilor din luna septembrie.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...