Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fara subventii, pretul carnii de pasare s-ar putea majora cu pana la 40% in 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul la carnea de pasare ar putea creste cu pana la 40% anul viitor, afirma producatorii, daca nu se vor mai acorda subventii pentru zootehnie, ceea ce ar putea duce la disparitia unui mare numar de companii, dar si la o crestere semnificativa a importurilor.

Incepand cu anul 2010 ajutoarele de stat nu mai pot fi acordate, iar autoritatile trebuie sa gaseasca noi forme de sprijin care sa le inlocuiasca – cum ar fi masura de sprijin pentru bunastarea animalelor – urmand modelul altor state europene. Si oficialii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) sustin ca subventiile pe cap de animal ar putea fi inlocuite cu noi masuri de sprijin, cum ar fi cea privind bunastarea, care presupune cerinte in plus legate de furajare, asigurarea unui anumit spatiu pentru cresterea puilor etc.

In prezent, valoarea subventiei este de 1,6 lei pe cap de pui, numarul efectivelor pentru care este alocat sprijinul ridicandu-se la 170 milioane de capete.Pentru 2009, crescatorii mai au de primit aproximativ 150 mil. lei, in conditiile in care exista restante la alocarea fondurilor din luna septembrie.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...