Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fara subventii, pretul carnii de pasare s-ar putea majora cu pana la 40% in 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul la carnea de pasare ar putea creste cu pana la 40% anul viitor, afirma producatorii, daca nu se vor mai acorda subventii pentru zootehnie, ceea ce ar putea duce la disparitia unui mare numar de companii, dar si la o crestere semnificativa a importurilor.

Incepand cu anul 2010 ajutoarele de stat nu mai pot fi acordate, iar autoritatile trebuie sa gaseasca noi forme de sprijin care sa le inlocuiasca – cum ar fi masura de sprijin pentru bunastarea animalelor – urmand modelul altor state europene. Si oficialii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) sustin ca subventiile pe cap de animal ar putea fi inlocuite cu noi masuri de sprijin, cum ar fi cea privind bunastarea, care presupune cerinte in plus legate de furajare, asigurarea unui anumit spatiu pentru cresterea puilor etc.

In prezent, valoarea subventiei este de 1,6 lei pe cap de pui, numarul efectivelor pentru care este alocat sprijinul ridicandu-se la 170 milioane de capete.Pentru 2009, crescatorii mai au de primit aproximativ 150 mil. lei, in conditiile in care exista restante la alocarea fondurilor din luna septembrie.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...