Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Febra africana se extinde in rusia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa ce, acum o sapramana, la o ferma particulara din zona Tver din fosta Rusie sovietica, au murit 30 de porci din cauza febrei africane, iata ca maladia se extinde.

Bazandu-se pe analizele de laborator care au confirmat existenta bolii si urmarind derularea situatiei, veterinarii rusi au semnalat boala si intr-o zona invecinata, anume, Torjor, acolo unde au murit din aceeasi cauza inca 300 de porci.

Cateva zile mai tarziu, boala a fost semnalata si in regiunea Kuban. Specialistii considdera ca actuala epidemie este cea mai puternica din ulrima perioada.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...