Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Federatia agrostar solicita majorarea bugetului agriculturii pentru 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii Federatiei Agrostar ameninta ca vor declansa protestele, daca Agricultura nu va primi fonduri suficiente in 2010. Sindicalistii sustin ca in cazul in care bugetul pentru agricultura va ramane la 1,4 la suta din PIB, mai bine de doua treimi din exploatatiile agricole s-ar putea inchide.

Acestia au solicitat in mod expres prelungirea perioadei de subventionare cu un an, in cadrul unei intrevederi cu ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. Ministrul insista insa ca bugetul anului 2010 este unul de criza. Potrivit proiectului de buget MADR pentru 2010 suma propusa pentru Agricultura este de 9,87 miliarde lei, respectiv 1,69% din PIB, din care 5,43 miliarde lei reprezinta fonduri din bugetul de stat restul fiind asigurat din resurse externe. Ministrul Agriculturii declarase, la sfarsitul lunii trecute, ca va cere suplimentarea acestui buget.

Federatia Agrostar este o organizatie sindicala din domeniul agricol, infiintata in 1990, care are peste 38.000 de membri din peste150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, avicultura, viticultura, horticultura, sindicate ale producatorilor si fermierilor).

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...