Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Federatia agrostar solicita majorarea bugetului agriculturii pentru 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii Federatiei Agrostar ameninta ca vor declansa protestele, daca Agricultura nu va primi fonduri suficiente in 2010. Sindicalistii sustin ca in cazul in care bugetul pentru agricultura va ramane la 1,4 la suta din PIB, mai bine de doua treimi din exploatatiile agricole s-ar putea inchide.

Acestia au solicitat in mod expres prelungirea perioadei de subventionare cu un an, in cadrul unei intrevederi cu ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. Ministrul insista insa ca bugetul anului 2010 este unul de criza. Potrivit proiectului de buget MADR pentru 2010 suma propusa pentru Agricultura este de 9,87 miliarde lei, respectiv 1,69% din PIB, din care 5,43 miliarde lei reprezinta fonduri din bugetul de stat restul fiind asigurat din resurse externe. Ministrul Agriculturii declarase, la sfarsitul lunii trecute, ca va cere suplimentarea acestui buget.

Federatia Agrostar este o organizatie sindicala din domeniul agricol, infiintata in 1990, care are peste 38.000 de membri din peste150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, avicultura, viticultura, horticultura, sindicate ale producatorilor si fermierilor).

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...