Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Federația ProAgro l-a numit ca Președinte pe Alexandru Jurconi

Autor: Ilie Stoianvineri, 8 februarie, 2013

Membrii fondatori ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor din Agricultură, Industrie Alimentară şi Servicii Conexe din România – ProAgro au aprobat în unanimitate, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, numirea noului preşedinte al Federaţiei, Alexandru Jurconi, vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

De altfel, Alexandru Jurconi a fost singurul candidat propus de fiecare dintre membrii fondatori ai Federaţiei: Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă, Liga Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România, Asociaţia Naţională a Tinerilor Producători Agricoli, Patronatul Producătorilor, Prelucrătorilor, Imporatatorilor, Exportatorilor şi Distribuitorilor de Plante Medicinale şi Similare precum şi Suplimente Nutriţionale – Planta Romanica. Alexandru Jurconi l-a înlocuit în funcţia de preşedinte al Federaţiei ProAgro pe Viorel Nica, care ocupa funcţia de preşedinte interimar, informează Agroinfo.

Pe lângă alegerea unui nou preşedinte, pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare au mai figurat alte puncte precum valoarea taxei de înscriere în cadrul Federaţiei şi valoarea cotizaţiei lunare, bugetul de venituri şi cheltuieli, planul pentru prima jumătate a anului şi proiectele pentru 2013.

Principalul obiectiv al Fedeaţiei este susţinerea şi reprezentarea intereselor generale ale reprezentanţilor sectorului agricol din România la nivelul Uniunii Europeneaderarea cu drepturi depline la organizaţiile agricole din Uniunea Europeană, în cadrul COPA-COGECA.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a fost aprobată şi includerea unor noi membrii, prin acceptarea adeziunilor formulate de Federaţia Oierilor de Munte şi de Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Dobrogea. (Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...