Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: ajutorul de minimis ajunge doar pentru jumatate dintre solicitanti

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Conform agriinfo.ro, ajutorul de minimis ajunge doar pentru jumatate din producatorii agricoli

.
Potrivit dispozitiei bugetare nr.1708/2012, Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Galati i-a fost alocata suma de 3.401.561 lei, pentru a o distribui sub forma de ajutor de minimis producatorilor afectati de seceta. Aceasta reprezinta doar jumatate din suma necesara, spun reprezentantii DADR Galati.

Suma totala pentru Galati trebuie sa fie de 7.346.240 lei. S-au dat numai 3.401.561 lei, adica 53,6 %, ne-a declarat Profira Onode, seful de Serviciu al Directiei Galati.
Doar jumatate din agricultori isi vor primi banii integral.

Hotararea de Guvern prevede ca acesti bani sa fie acordati intr-o singura transa, astfel ca nu se poate aplica acest procent pentru fiecare producator in parte. Asadar, din cei 19.779 de fermieri inregistrati pentru ajutor, doar jumatate isi vor primi banii integral, in ordinea inscrierii in registrul DADR Galati.

Ceilalti vor primi acest ajutor abia in 2013, din bugetul anului viitor.
Producatorii agricoli eligibili trebuie sa aiba intre 1 si 10 hectare de teren agricol cultivat si trebuie sa primeasca 100 lei/ha, potrivit HG nr. 897/2012 – schemaAjutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de seceta manifestat in anul agricol 2011-2012 asupra culturilor agricole.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Ferma: ajutorul de minimis ajunge doar pentru jumatate dintre solicitanti

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agriinfo.ro, ajutorul de minimis ajunge doar pentru jumatate din producatorii agricoli.

Potrivit dispozitiei bugetare nr.1708/2012, Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Galati i-a fost alocata suma de 3.401.561 lei, pentru a o distribui sub forma de ajutor de minimis producatorilor afectati de seceta. Aceasta reprezinta doar jumatate din suma necesara, spun reprezentantii DADR Galati.

Suma totala pentru Galati trebuie sa fie de 7.346.240 lei. S-au dat numai 3.401.561 lei, adica 53,6 %, ne-a declarat Profira Onode, seful de Serviciu al Directiei Galati.
Doar jumatate din agricultori isi vor primi banii integral.

Hotararea de Guvern prevede ca acesti bani sa fie acordati intr-o singura transa, astfel ca nu se poate aplica acest procent pentru fiecare producator in parte. Asadar, din cei 19.779 de fermieri inregistrati pentru ajutor, doar jumatate isi vor primi banii integral, in ordinea inscrierii in registrul DADR Galati.

Ceilalti vor primi acest ajutor abia in 2013, din bugetul anului viitor.
Producatorii agricoli eligibili trebuie sa aiba intre 1 si 10 hectare de teren agricol cultivat si trebuie sa primeasca 100 lei/ha, potrivit HG nr. 897/2012 – schemaAjutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de seceta manifestat in anul agricol 2011-2012 asupra culturilor agricole.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...