Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ferma Angus-Bălăceanca își trimite carnea direct la restaurante

Autor: Maria Demetriadluni, 26 octombrie, 2015

Pentru a face fata acestor provocari, un crescator de bovine din rasa de carne Angus nu a mai asteptat sa caute cumparatori, ci a dezvoltat propriul lant alimentar integrat. Astfel, animalele crescute si ingrasate in cadrul fermei sunt apoi sacrificate si vandute in restaurantul unei pensiuni.

 

Mihai Axinte, fost director de banca, si-a infiintat anul trecut o ferma de crestere a bovinelor din rasa Angus in comuna Balaceana, judetul Suceava. Pentru a fi sigur ca va avea piata de desfacere, s-a asociat cu un prieten, proprietar al unei pensiuni.

„In prezent avem un efectiv de 100 de bovine Angus, din care 54 de femele, toate gestante. Mai avem vreo 24 de vitei si vreo 30 de taurasi la ingrasare. Cultivam circa 70 de hectare doar pentru furajele animalelor. Primul efectiv din aceasta rasa l-am cumparat anul trecut, in iulie: 39 de animale din Germania. Dupa aceea, in august, inca 15 din Austria”, povesteste, pentru StiriAgricole.ro, Mihai Axinte, administratorul fermei.

 

Pentru a le ingrasa, administratorul fermei din Balaceana hraneste animalele cu circa 3 tone de mancare pe zi. „Circa 1,2 tone este un semi-fan de lucerna, apoi avem 1,7 tone siloz de porumb. Mai adaugam si 10% uruiala de porumb, cu cereale, soia, grau. Animalele au un spor mediu de crestere intre 1kg si 1,5 kg pe zi. Pot spune ca este o rasa profitabila, numai sa te ocupi de ea. Sa ai anul si fatarea”, este de parere Mihai Axinte.

 

De asemenea, administratorul fermei din Balaceana este de parere ca un crescator ar avea o eficienta economica foarte buna daca ar alege sa creasca bovine din rase de carne, mai ales datorita subventiilor. „Exista subventia de minimis de 500 de lei pe an, plus cea pentru rasa de 300 de euro. Cu banii acestia se acopera in proportie de 90% cresterea animalului, daca banii sunt directionati pentru acest lucru. Noi ajungem la costuri de 40 de euro/luna pe animal. Daca am avea un efectiv mai mic, probabil costul ar fi mai mare”, mai spune Mihai Axinte.

CMC Grup Broker de Asigurare este Partener al conferinței Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 8 aprilie 2019

 a devenit Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Protejarea interesului național, în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”.   În cadrul manifestării, CMC Grup va susține o...

OptiMeat va fi prezentă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 1 aprilie 2019

Unul dintre cei mai mari traderi de pe piața cărnii din România, OpriMeat, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk, eveniment care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov în zilele de 30 și 31 mai.   OPTIMEAT este o companie de import si distributie de marfuri alimentare, care s-a lansat in comertul...