Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: apia elibereaza adeverinte pentru masura 215-porcine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

APIA informeaza beneficiarii Masurii 215 Plati privind bunastarea animalelor din Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente.

Creditele ofera fermierilor posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platilor la care sunt indreptatiti potrivit prevederilor legale in vigoare.

Pana la aceasta data, Agentia a incheiat conventii cu CEC Bank SA, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Creditcoop, Intesa Sanpaolo Romania, Agricover IFN SA, Unicredit Tiriac Bank, in conformitate cu prevederile Masurii 215- Plati privind bunastarea animalelor -porcine si Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.149/2012 pentru aprobarea modelului cererii de ajutor privind masura 2.1.5 – Plati privind bunastarea animalelor –porcine.

Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o Adeverinta de inregistrare a fermierului prin care confirma:
– ca solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 – Plati privind bunastarea animalelor.
– 25 % din valoarea sprijinul solicitat.

Valoarea creditului/facilitatii de finantare va fi de pana la 90% din suma cuvenita din Platile privind bunastarea animalelor, denominata in lei astfel:

a) pentru creditele acordate de Banca pana la data de 31.12.2012 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana la data solicitarii creditului;
b) pentru creditele acordate de Banca incepand cu data de 01.01.2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana din data de 31.12.2012.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...