Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermă avicolă computerizată, în Mehedinți

Autor: Meat MIlkjoi, 14 noiembrie, 2013

Un fermier din comuna Hinova, judeţul Mehedinţi, a investit aproximativ un milion de euro într-o crescătorie de găini producătoare de ouă, unde toată activitatea este monitorizată prin computer.

Cornel Stroescu, proprietarul fermei, a spus că afacerea a pornit-o împreună cu o rudă de-a sa din Germania şi în prima etapă a construit o hală cu o capacitate de 9.500 de găini. „Toate echipamentele cu care a fost dotată ferma noastră sunt performante, importate din Germania. Întreaga activitate de creştere şi hrănire a găinilor este monitorizată pe calculator. Orice întrerupere accidentală de curent electric sau de apă este semnalată de senzori, prin satelit, şi mă solicită să intervin prompt pentru a nu pune efectivul de păsări în pericol”, a precizat Stroescu.

Acesta susţine că aproape 50% din ouăle produse la ferma sa avicolă sunt exportate pe piaţa de alimente din Germania, iar din 2014 cantitatea livrată în această ţară va fi de peste 75% din producţia obţinută. „Am mai investit în această vară 310.000 euro în construcţia celei de a doua hale. În 2014 voi mai ridica două şi intenţionez în maximum trei ani să ajung la zece hale pe care le voi popula cu 200.000 de găini”, a mai spus proprietarul fermei avicole. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...