Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma Băbeni-Vâlcea face performanță cu ouă de prepeliță

Autor: Meat MIlkmarți, 22 aprilie, 2014

Ouăle de prepeliţă au devenit în ultimii ani o importană sursă de venit pentru mulţi crescători de păsări din România. Unul dintre persoanele care au văzut ca o afacere creşterea prepeliţelor a fost Lucian Stancu, un antreprenor din judeţul Vâlcea.

Acesta a investit 500.000 de euro în noua hală, pe care a anexat-o complexului de creştere a prepeliţelor din comuna Băbeni, satul Pădureţu, localizat în judeţul Vâlcea.
Potrivit publicaţiei online agrointel.ro, Lucian Stanciu defineşte afacerea lui ca un „complex agroindustrial integrat şi vertical”. Lunar complexul are o cifră de afaceri de 25.000-30.000 de euro, iar după finalizarea investiţiilor, estimează arată că vânzările vor ajunge la 100.000 euro/lună.

Pe lângă hala propriu zisă, investiţia va cuprinde instalaţii şi utililaje complet automatizate, controlate de la un panou computerizat. Un siloz de 50 de tone cu alimentare automată, trei linii de creştere a prepeliţelor cu o capacitate de 30.000 de capete fiecare, linie automată de colectare a ouălelor, linie de ambalare şi realizarea camerei speciale pentru colectarea automată a dejecţiilor se numără printre dotările acestei ferme de creştere a prepeliţelor.

Produsele obţinute sunt apoi preluate de o companie de retail care le revinde sub brand propriu, oferind posibilitatea extinderii ouălor în lanţurile de mari magazine din toată ţara. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...