Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: crescatorii de bovine pentru carne au negociat cu oficialii madr

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) Reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Bovine pentru Carne din Romania s-au intalnit cu Daniel Botanoiu, secretar de stat in cadrul MADR, pentru a discuta propuneri privind dezvoltarea durabila a sectorului zootehnic din Romania.

Printre propunerile expuse s-au numarat:

Prioritizarea modului de selectie pentru masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole pentru exploatatiile din sectorul zootehnic MADR are in vedere prin aceasta masura diminuarea importurilor masive de animale destinate cresterii si ingrasarii si crearea propriei baze de productie, care sa permita reducerea deficitului de competitivitate intre fermele din Romania si celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Modul de implementare a masurilor prevazute de Hotararea de Guvern nr. 796/2012 sprijin pentru productia de lapte si carne din zonele defavorizate.
Aceasta masura adoptata va crea cadrul pentru asigurarea necesarului de material biologic din productia interna, evitandu-se in acest mod fluctuatiile de pret la achizitia acestuia de pe piata externa.

Prioritizarea modului de acordare a sprijinului financiar in sectorul cresterii bovinelor si elaborarea unei strategii multianuale de acordare a acestora;

Balanta si evolutia pietei carnii de vita;

Consolidarea asociatiilor profesionale si scurtarea lantului filierei produselor de la producator la consumator;

Reprezentarea asociatiilor profesionale din Romania la structurile asociative reprezentative din U.E. – COPA COGECA si CEJA.(Biroul de Presa al MADR)

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...