Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: crescatorii de bovine pentru carne au negociat cu oficialii madr

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) Reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Bovine pentru Carne din Romania s-au intalnit cu Daniel Botanoiu, secretar de stat in cadrul MADR, pentru a discuta propuneri privind dezvoltarea durabila a sectorului zootehnic din Romania.

Printre propunerile expuse s-au numarat:

Prioritizarea modului de selectie pentru masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole pentru exploatatiile din sectorul zootehnic MADR are in vedere prin aceasta masura diminuarea importurilor masive de animale destinate cresterii si ingrasarii si crearea propriei baze de productie, care sa permita reducerea deficitului de competitivitate intre fermele din Romania si celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Modul de implementare a masurilor prevazute de Hotararea de Guvern nr. 796/2012 sprijin pentru productia de lapte si carne din zonele defavorizate.
Aceasta masura adoptata va crea cadrul pentru asigurarea necesarului de material biologic din productia interna, evitandu-se in acest mod fluctuatiile de pret la achizitia acestuia de pe piata externa.

Prioritizarea modului de acordare a sprijinului financiar in sectorul cresterii bovinelor si elaborarea unei strategii multianuale de acordare a acestora;

Balanta si evolutia pietei carnii de vita;

Consolidarea asociatiilor profesionale si scurtarea lantului filierei produselor de la producator la consumator;

Reprezentarea asociatiilor profesionale din Romania la structurile asociative reprezentative din U.E. – COPA COGECA si CEJA.(Biroul de Presa al MADR)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...