Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: crescatorii de bovine pentru carne au negociat cu oficialii madr

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) Reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Bovine pentru Carne din Romania s-au intalnit cu Daniel Botanoiu, secretar de stat in cadrul MADR, pentru a discuta propuneri privind dezvoltarea durabila a sectorului zootehnic din Romania.

Printre propunerile expuse s-au numarat:

Prioritizarea modului de selectie pentru masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole pentru exploatatiile din sectorul zootehnic MADR are in vedere prin aceasta masura diminuarea importurilor masive de animale destinate cresterii si ingrasarii si crearea propriei baze de productie, care sa permita reducerea deficitului de competitivitate intre fermele din Romania si celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Modul de implementare a masurilor prevazute de Hotararea de Guvern nr. 796/2012 sprijin pentru productia de lapte si carne din zonele defavorizate.
Aceasta masura adoptata va crea cadrul pentru asigurarea necesarului de material biologic din productia interna, evitandu-se in acest mod fluctuatiile de pret la achizitia acestuia de pe piata externa.

Prioritizarea modului de acordare a sprijinului financiar in sectorul cresterii bovinelor si elaborarea unei strategii multianuale de acordare a acestora;

Balanta si evolutia pietei carnii de vita;

Consolidarea asociatiilor profesionale si scurtarea lantului filierei produselor de la producator la consumator;

Reprezentarea asociatiilor profesionale din Romania la structurile asociative reprezentative din U.E. – COPA COGECA si CEJA.(Biroul de Presa al MADR)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...