Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma de midii Agigea, vinde scoicile cu2 euro pe kilogram

Autor: Maria Demetriadjoi, 17 septembrie, 2015

România există o singură fermă de midii, la Agigea. Delicioasele scoici se găsesc de vânzare în două lanţuri de hypermarketuri şi în câteva restaurante de pe Litoral, la un preţ de aproximativ 2 euro pentru un kilogram. Cele mai importante detalii: midiile sunt româneşti şi mereu proaspete.

 

Mirel Crivăț a pus pe picioare o afacere disponibilă românilor dintotdeauna, o fermă de midii, înființată la Agigea. Scoicile, care pot fi consumate atât gătite cât și crude cresc de când lumea în apele Mării Negre, dar cu toate acestea, ferma de midii și restaurantul bulgarilor din Dalboka este cel mai cunoscut reper din regiune.

Ferma lui Mirel Crivăț furnizează midii proaspete în București și Constanța, mai exact în hypermarketurile Selgros și în Auchan.

 

„Firma am înființat-o în 1993. Am beneficiat de o serie de fonduri în 2000, dar insuficiente pentru a definitiva activitatea. Abia în urmă cu patru ani, după ce am găsit asociați italieni am reușit să vând midii. Lipseau ute utilaje, majoritatea inexistente în România. Costa foarte mult să le cumpăr din străinătate, dar până la urmă am reușit să obțin banii necesari și acum folosim utilajele potrivite”, a declarat pentru Super-Hrana.ro, Mirel Crivăț.

 

Iată, așadar, o idee de afacere demnă de urmat!

Organizarea și exploatarea unei ferme de rațe
Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 18 iunie 2014

(Autor: Aura Alexa Ioan) Deşi în România sunt puţini fermieri care s-au gândit să investească într-o fermă de raţe, preferând fermele de pui sau curcani, se pare că gurmanzii sunt cei care dau tonul acestei schimbări a preferinţelor culinare, creând o nouă oportunitate de afacere pentru fermieri. În România, creşterea ratelor...

Creşterea struţilor
Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Cu mai bine de 150 de ani în urmă, creşterea struţilor s-a făcut extensiv, însă datorită caracterului economic căpătat de această ramură personalizată avicolă, creşterea se realizează intensiv, în ferme specializate, urmărindu-se atingerea unei greutăţi accesibile tăierii exemplarelor, într-o perioadă cât mai scurtă de la...