Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma de midii Agigea, vinde scoicile cu2 euro pe kilogram

Autor: Maria Demetriadjoi, 17 septembrie, 2015

România există o singură fermă de midii, la Agigea. Delicioasele scoici se găsesc de vânzare în două lanţuri de hypermarketuri şi în câteva restaurante de pe Litoral, la un preţ de aproximativ 2 euro pentru un kilogram. Cele mai importante detalii: midiile sunt româneşti şi mereu proaspete.

 

Mirel Crivăț a pus pe picioare o afacere disponibilă românilor dintotdeauna, o fermă de midii, înființată la Agigea. Scoicile, care pot fi consumate atât gătite cât și crude cresc de când lumea în apele Mării Negre, dar cu toate acestea, ferma de midii și restaurantul bulgarilor din Dalboka este cel mai cunoscut reper din regiune.

Ferma lui Mirel Crivăț furnizează midii proaspete în București și Constanța, mai exact în hypermarketurile Selgros și în Auchan.

 

„Firma am înființat-o în 1993. Am beneficiat de o serie de fonduri în 2000, dar insuficiente pentru a definitiva activitatea. Abia în urmă cu patru ani, după ce am găsit asociați italieni am reușit să vând midii. Lipseau ute utilaje, majoritatea inexistente în România. Costa foarte mult să le cumpăr din străinătate, dar până la urmă am reușit să obțin banii necesari și acum folosim utilajele potrivite”, a declarat pentru Super-Hrana.ro, Mirel Crivăț.

 

Iată, așadar, o idee de afacere demnă de urmat!

Înființarea și exploatarea unei ferme de nurci
Autor: Aura Alexa Ioan  /   vineri, 29 mai 2015

În România, o afacere care se dovedeşte profitabilă, a fost foarte puţin dezvoltată: cea a fermelor de animale de blană! Asta nu a însemnat că olandezii, mari crescători de animale de blană, nu au “mirosit” această oportunitate, începând deja să îşi mute afacerile de acest gen în România, pentru a nu fi în permanență sub...

Înființarea și exloatarea unei ferme de calcani
Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Peşte plat, calcanul îşi petrece cea mai mare parte a timpului pe fundul mării, îngropat jumătate în nisip, de unde îşi extrage hrana. Acest lucru impune o constrângere majoră pentru creşterea sa, deoarece adăpostul trebuie să fie dotat obligatoriu cu un fund dur şi plat, acoperit cu nisip. Prin urmare, nu pot fi utilizate cuşti...