Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma de sturioni in judetul timis

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Construita din fonduri private si SAPARD, ferma – care se intinde pe o suprafata de 650 de metri patrati – are ca obiect de activitate cresterea intensiva si comercializarea sturionilor. Constructia halei de productie a inceput in luna aprilie a acestui an, intreaga investitie ridicandu-se la 600.000 de euro.

Dotata cu aparatura de ultima generatie si realizata dupa standarde europene, ferma piscicola de la Fardea se situeaza in topul producatorilor piscicoli din tara, fiind la ora actuala cea mai moderna crescatorie de pesti din Romania. Investitia apartine societatii Gama Sturio din Lugoj si a fost realizata in colaborare cu compania germana Fischgut Primus, lider pe piata de crestere a sturionilor si de producere a caviarului, care se afla in localitatea germana Iserlohn, de langa Dortmund.

Am pornit de la ideea de a face ceva prin programul Sapard si am observat ca acest program functioneaza. Am intalnit insa si obstacole din partea sistemului bancar, care inca nu e pregatit sa cofinanteze astfel de proiecte, ne-a declarat Claudiu Giorgioni, managerul societatii Gama Sturio, precizand: Ferma este unicat in Romania prin tehnologia folosita, care ne-a fost pusa la dispozitie de una dintre cele mai mari firme de profil din Europa. Sturionii de aici vor fi crescuti in sistem super intensiv, carnea, dar si icrele acestora fiind destinate comercializarii, deopotriva, pe piata interna si externa.

La deschiderea festiva a fermei au fost prezenti, alaturi de oficialitatile locale, atat Lothar Oliver Primus, reprezentantul celei mai mari crescatorii de sturioni din Germania, cat si Gheorghe ªtefan, presedintele Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura. (e-timisoara.info)

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...