Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma de sturioni in judetul timis

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Construita din fonduri private si SAPARD, ferma – care se intinde pe o suprafata de 650 de metri patrati – are ca obiect de activitate cresterea intensiva si comercializarea sturionilor. Constructia halei de productie a inceput in luna aprilie a acestui an, intreaga investitie ridicandu-se la 600.000 de euro.

Dotata cu aparatura de ultima generatie si realizata dupa standarde europene, ferma piscicola de la Fardea se situeaza in topul producatorilor piscicoli din tara, fiind la ora actuala cea mai moderna crescatorie de pesti din Romania. Investitia apartine societatii Gama Sturio din Lugoj si a fost realizata in colaborare cu compania germana Fischgut Primus, lider pe piata de crestere a sturionilor si de producere a caviarului, care se afla in localitatea germana Iserlohn, de langa Dortmund.

Am pornit de la ideea de a face ceva prin programul Sapard si am observat ca acest program functioneaza. Am intalnit insa si obstacole din partea sistemului bancar, care inca nu e pregatit sa cofinanteze astfel de proiecte, ne-a declarat Claudiu Giorgioni, managerul societatii Gama Sturio, precizand: Ferma este unicat in Romania prin tehnologia folosita, care ne-a fost pusa la dispozitie de una dintre cele mai mari firme de profil din Europa. Sturionii de aici vor fi crescuti in sistem super intensiv, carnea, dar si icrele acestora fiind destinate comercializarii, deopotriva, pe piata interna si externa.

La deschiderea festiva a fermei au fost prezenti, alaturi de oficialitatile locale, atat Lothar Oliver Primus, reprezentantul celei mai mari crescatorii de sturioni din Germania, cat si Gheorghe ªtefan, presedintele Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura. (e-timisoara.info)

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...