Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma de sturioni in judetul timis

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Construita din fonduri private si SAPARD, ferma – care se intinde pe o suprafata de 650 de metri patrati – are ca obiect de activitate cresterea intensiva si comercializarea sturionilor. Constructia halei de productie a inceput in luna aprilie a acestui an, intreaga investitie ridicandu-se la 600.000 de euro.

Dotata cu aparatura de ultima generatie si realizata dupa standarde europene, ferma piscicola de la Fardea se situeaza in topul producatorilor piscicoli din tara, fiind la ora actuala cea mai moderna crescatorie de pesti din Romania. Investitia apartine societatii Gama Sturio din Lugoj si a fost realizata in colaborare cu compania germana Fischgut Primus, lider pe piata de crestere a sturionilor si de producere a caviarului, care se afla in localitatea germana Iserlohn, de langa Dortmund.

Am pornit de la ideea de a face ceva prin programul Sapard si am observat ca acest program functioneaza. Am intalnit insa si obstacole din partea sistemului bancar, care inca nu e pregatit sa cofinanteze astfel de proiecte, ne-a declarat Claudiu Giorgioni, managerul societatii Gama Sturio, precizand: Ferma este unicat in Romania prin tehnologia folosita, care ne-a fost pusa la dispozitie de una dintre cele mai mari firme de profil din Europa. Sturionii de aici vor fi crescuti in sistem super intensiv, carnea, dar si icrele acestora fiind destinate comercializarii, deopotriva, pe piata interna si externa.

La deschiderea festiva a fermei au fost prezenti, alaturi de oficialitatile locale, atat Lothar Oliver Primus, reprezentantul celei mai mari crescatorii de sturioni din Germania, cat si Gheorghe ªtefan, presedintele Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura. (e-timisoara.info)

Safir: Tu știi cum să alegi preparatele și semipreparatele din carne de pui?
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.   Provocarea consumatorului rezidă...

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...