Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: dgagri trebuie sa avizeze subventia pentru vacile de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit agrinet.ro, Maria Toma, director general adjunct la Directia Generala pentru Politici in zootehnie si Industrie alimentara din cadrul MADR a declarat ca se asteapta de la Comisia Europeana notificarea pentru sprijinul acordat crescatorilor de vaci din rase de carne, care locuiesc in zone defavorizate.

„Dupa intoarcerea notificarii de la Bruxelles, Directia va intocmi un act normativ pentru acordarea sprijinului. Nivelul indicativ al ajutorului se ridica la 300 de euro pe vaca de carne. Ajutorul este valabil doar pentru zonele defavorizate” a explicat doamna Maria Toma.

Notificarea s-a facut la DGAgri. Prin urmare, raspunsul trebuie sa fie pe drum. Sprijinul financiar pentru carnea de vita din zonele defavorizate se acorda conform articolului 68 al Regula¬mentului 73/2009. Subventia se va acorda si pentru metisii de carne.

Insa nu orice crescator cu o vaca va primi subventie. „Din cauza faptului ca, la data aderarii, in 2007, nu exista un istoric al raselor de carne in Romania, s-a optat pentru forma decuplata de productie, adica sprijin acordat pe exploatatia de minimum trei capete. Asa au dorit asociatiile profesionale”, reaminteste doamna Toma.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...