Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: dgagri trebuie sa avizeze subventia pentru vacile de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit agrinet.ro, Maria Toma, director general adjunct la Directia Generala pentru Politici in zootehnie si Industrie alimentara din cadrul MADR a declarat ca se asteapta de la Comisia Europeana notificarea pentru sprijinul acordat crescatorilor de vaci din rase de carne, care locuiesc in zone defavorizate.

„Dupa intoarcerea notificarii de la Bruxelles, Directia va intocmi un act normativ pentru acordarea sprijinului. Nivelul indicativ al ajutorului se ridica la 300 de euro pe vaca de carne. Ajutorul este valabil doar pentru zonele defavorizate” a explicat doamna Maria Toma.

Notificarea s-a facut la DGAgri. Prin urmare, raspunsul trebuie sa fie pe drum. Sprijinul financiar pentru carnea de vita din zonele defavorizate se acorda conform articolului 68 al Regula¬mentului 73/2009. Subventia se va acorda si pentru metisii de carne.

Insa nu orice crescator cu o vaca va primi subventie. „Din cauza faptului ca, la data aderarii, in 2007, nu exista un istoric al raselor de carne in Romania, s-a optat pentru forma decuplata de productie, adica sprijin acordat pe exploatatia de minimum trei capete. Asa au dorit asociatiile profesionale”, reaminteste doamna Toma.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...