Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: dgagri trebuie sa avizeze subventia pentru vacile de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit agrinet.ro, Maria Toma, director general adjunct la Directia Generala pentru Politici in zootehnie si Industrie alimentara din cadrul MADR a declarat ca se asteapta de la Comisia Europeana notificarea pentru sprijinul acordat crescatorilor de vaci din rase de carne, care locuiesc in zone defavorizate.

„Dupa intoarcerea notificarii de la Bruxelles, Directia va intocmi un act normativ pentru acordarea sprijinului. Nivelul indicativ al ajutorului se ridica la 300 de euro pe vaca de carne. Ajutorul este valabil doar pentru zonele defavorizate” a explicat doamna Maria Toma.

Notificarea s-a facut la DGAgri. Prin urmare, raspunsul trebuie sa fie pe drum. Sprijinul financiar pentru carnea de vita din zonele defavorizate se acorda conform articolului 68 al Regula¬mentului 73/2009. Subventia se va acorda si pentru metisii de carne.

Insa nu orice crescator cu o vaca va primi subventie. „Din cauza faptului ca, la data aderarii, in 2007, nu exista un istoric al raselor de carne in Romania, s-a optat pentru forma decuplata de productie, adica sprijin acordat pe exploatatia de minimum trei capete. Asa au dorit asociatiile profesionale”, reaminteste doamna Toma.

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...