Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermă din Călăraşi preluată de un fond de investiţii din Marea Britanie

Autor: Meat MIlkjoi, 12 decembrie, 2013

Fondul de investiţii britanic Insight Investment, care are în administrare la nivel mondial active de 272 de miliarde de lire sterline, mai mult decât dublul PIB-ului României, a preluat producătorul agricol Agricom Borcea, un business care deţine o fermă de 13.600 de hectare în Călăraşi.

Vânzătorul a fost firma cipriotă Alisa Farming Enterprises, reprezentată de omul de afaceri american Richard Randag, care a fost în trecut membru în Consiliul de Administraţie al procesatorului de uleiuri vegetale Expur.

Tranzacţia a fost realizată de Insight Investment prin intermediul diviziei de plasamente în agricultură Thames Farming Group.

Valoarea terenurilor agricole şi a celorlalte active ale fermei – utilaje agricole sau infrastructură de depozitare – se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro.

„În spatele firmei cipriote au fost acţionarii companiei elveţiene Alimenta, care au vândut în 2010 fabrica de ulei Expur din Slobozia către francezii de la Sofiproteol“, spun mai multe surse din agribusiness (mai multe pe www.zf.ro).

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...