Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ferma: efsa a stabilit ca niacina este un aditiv alimentar sigur pentru animale

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Conform agroazi.ro, termenul de niacina este folosit generic in descrierea acidului nicotinic si a nicotinamidei. Niacina are o raspandire larga si se intalneste in drojdie, tarate si hrana de origine animala.

Acidul nicotinic si nicotinamida sunt privite ca sursa efectiva de vitamine in hrana animalelor.
Dand curs unei cereri a Comisiei Europene, Panoului Aditivilor si al Produselor sau Substantelor Folosite in Hrana Animalelor i s-a solicitat o parere stiintifica referitaore la siguranta si eficienta acidului nicotinic si a nicotinamidei in calitate de aditiv folosit in hrana animalelor.

Parerea stiintifica este bazata pe un dosar prezentat de Vitamin Authorisation Consortium European Economic Interest Grouping (VITAC EEIG).

Acidul nicotinic si nicotinamida actioneaza in principal ca precursor al coenzimelor NAD si NADP. Astfel, nicotinamida are rolul fiziologic critic in respiratia mitocondriala si in metabolismul carbohidratilor, lipidelor si al amino acizilor.

Niacina este adecvata pentru animalele tinta, cu o marja a sigurantei care este de cel putin zece ori mai mare decat cerintele si nivelurile utilizate. Panoul Aditivilor si al Produselor sau Substantelor Folosite in Hrana Animalelor mai considera ca folosirea niacinei in hrana animalelor nu este o grija justificata pentru siguranta consumatorilor.

Acidul nicotinic si nicotinamida nu irita pielea, dar poate cauza iritatii ale ochilor si a membranei mucoaselor. Este foarte putin probabil sa provoace sensibilitatea pielii. Muncitorii pot fi expusi prin inspiratia prafului cand manevreaza acidul nicotinic, fapt care ar trebui sa fie privit ca un rau potential. Nicotinamida nu reprezinta risc de expunere prin inhalare.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Ferma: efsa a stabilit ca niacina este un aditiv alimentar sigur pentru animale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroazi.ro, termenul de niacina este folosit generic in descrierea acidului nicotinic si a nicotinamidei. Niacina are o raspandire larga si se intalneste in drojdie, tarate si hrana de origine animala.

Acidul nicotinic si nicotinamida sunt privite ca sursa efectiva de vitamine in hrana animalelor.
Dand curs unei cereri a Comisiei Europene, Panoului Aditivilor si al Produselor sau Substantelor Folosite in Hrana Animalelor i s-a solicitat o parere stiintifica referitaore la siguranta si eficienta acidului nicotinic si a nicotinamidei in calitate de aditiv folosit in hrana animalelor.

Parerea stiintifica este bazata pe un dosar prezentat de Vitamin Authorisation Consortium European Economic Interest Grouping (VITAC EEIG).

Acidul nicotinic si nicotinamida actioneaza in principal ca precursor al coenzimelor NAD si NADP. Astfel, nicotinamida are rolul fiziologic critic in respiratia mitocondriala si in metabolismul carbohidratilor, lipidelor si al amino acizilor.

Niacina este adecvata pentru animalele tinta, cu o marja a sigurantei care este de cel putin zece ori mai mare decat cerintele si nivelurile utilizate. Panoul Aditivilor si al Produselor sau Substantelor Folosite in Hrana Animalelor mai considera ca folosirea niacinei in hrana animalelor nu este o grija justificata pentru siguranta consumatorilor.

Acidul nicotinic si nicotinamida nu irita pielea, dar poate cauza iritatii ale ochilor si a membranei mucoaselor. Este foarte putin probabil sa provoace sensibilitatea pielii. Muncitorii pot fi expusi prin inspiratia prafului cand manevreaza acidul nicotinic, fapt care ar trebui sa fie privit ca un rau potential. Nicotinamida nu reprezinta risc de expunere prin inhalare.

Participare internațională la evenimentul Agenți Frigorifici Naturali
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

(Comunicat) Specialiști din industria frigotehnică din țară și din străinătate sunt așteptați, în perioada 28-30 martie 2019, la București, RIN Grand Hotel, pentru a participa timp de trei zile la un important eveniment dedicat promovării folosirii agenților frigorifici naturali, recomandați în acest moment pentru protejarea...

Când prostia e dublată de răutate, copanul stă în gâtul gospodinei
Autor: Ilie Stoian  /   marți, 26 martie 2019

De câteva zile, circulă pe rețelele de socializare opiniile unei gospodine nemulțumită de calitatea ”Puiului fericit” de la Agricola Bacău. Acum, să ne fie cu iertare că am aflat cu întârziere de pseudo-scandal, dar noi, cei de la Meat.Milk suntem preocupați de alte teme din zona noastră de interes, nu de colportarea subiectelor,...

GfK: 89 % dintre români și-au pierdut încrederea în economia națională
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

GfK: Creșterea economică şi a puterii de cumpărare nu sunt suficiente pentru a obţine încrederea consumatorilor!   (Comunicat) Pe parcursul anului 2018, consumatorii nu au mai redobândit încrederea în economie pe care au avut-o în 2017.   Românii au devenit reticenţi pe fondul tensiunilor de pe piaţa monetară...

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...