Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: In judetul iasi vor fi sacrificati cca 30.000 de porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Peste 30.000 de porci vor fi sacrificati in zilele urmatoare in gospodariile iesenilor si in abatoare. Reprezentantii DSV recomanda examinarea carnii pentru depistarea trichinelozei.

Iesenii pot apela fie la metoda clasica de sacrificat, in propriile gospodarii, fie la un abator autorizat.

Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi, in gospodariile din judet exista 100.000 de porci. Aproximativ 30.000 dintre acestia urmeaza ca in perioada Craciunului sa fie taiati, iar carnea lor sa ajunga pe mesele oamenilor. Iesenii care sacrifica animale in propria gospodarie trebuie sa respecte regulile de bunastare a animalelor.

Pentru a evita riscul aparitiei trichinelozei, Directia Sanitar Veterinara recomanda examinarea carnii. „Este bine ca cei care sacrifica porcii in sistem individual, pentru consum propriu, sa efectueze examenul trichineloscopic al carnii. La nivelul circumscriptiei, pretul pentru analiza este de 9 lei si comunicarea rezultatului dureaza aproximativ 15 minute”, a declarat Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iasibzi.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...