Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: In judetul iasi vor fi sacrificati cca 30.000 de porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Peste 30.000 de porci vor fi sacrificati in zilele urmatoare in gospodariile iesenilor si in abatoare. Reprezentantii DSV recomanda examinarea carnii pentru depistarea trichinelozei.

Iesenii pot apela fie la metoda clasica de sacrificat, in propriile gospodarii, fie la un abator autorizat.

Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi, in gospodariile din judet exista 100.000 de porci. Aproximativ 30.000 dintre acestia urmeaza ca in perioada Craciunului sa fie taiati, iar carnea lor sa ajunga pe mesele oamenilor. Iesenii care sacrifica animale in propria gospodarie trebuie sa respecte regulile de bunastare a animalelor.

Pentru a evita riscul aparitiei trichinelozei, Directia Sanitar Veterinara recomanda examinarea carnii. „Este bine ca cei care sacrifica porcii in sistem individual, pentru consum propriu, sa efectueze examenul trichineloscopic al carnii. La nivelul circumscriptiei, pretul pentru analiza este de 9 lei si comunicarea rezultatului dureaza aproximativ 15 minute”, a declarat Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iasibzi.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...