Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: In judetul iasi vor fi sacrificati cca 30.000 de porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Peste 30.000 de porci vor fi sacrificati in zilele urmatoare in gospodariile iesenilor si in abatoare. Reprezentantii DSV recomanda examinarea carnii pentru depistarea trichinelozei.

Iesenii pot apela fie la metoda clasica de sacrificat, in propriile gospodarii, fie la un abator autorizat.

Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi, in gospodariile din judet exista 100.000 de porci. Aproximativ 30.000 dintre acestia urmeaza ca in perioada Craciunului sa fie taiati, iar carnea lor sa ajunga pe mesele oamenilor. Iesenii care sacrifica animale in propria gospodarie trebuie sa respecte regulile de bunastare a animalelor.

Pentru a evita riscul aparitiei trichinelozei, Directia Sanitar Veterinara recomanda examinarea carnii. „Este bine ca cei care sacrifica porcii in sistem individual, pentru consum propriu, sa efectueze examenul trichineloscopic al carnii. La nivelul circumscriptiei, pretul pentru analiza este de 9 lei si comunicarea rezultatului dureaza aproximativ 15 minute”, a declarat Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iasibzi.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...