Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: In judetul iasi vor fi sacrificati cca 30.000 de porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Peste 30.000 de porci vor fi sacrificati in zilele urmatoare in gospodariile iesenilor si in abatoare. Reprezentantii DSV recomanda examinarea carnii pentru depistarea trichinelozei.

Iesenii pot apela fie la metoda clasica de sacrificat, in propriile gospodarii, fie la un abator autorizat.

Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi, in gospodariile din judet exista 100.000 de porci. Aproximativ 30.000 dintre acestia urmeaza ca in perioada Craciunului sa fie taiati, iar carnea lor sa ajunga pe mesele oamenilor. Iesenii care sacrifica animale in propria gospodarie trebuie sa respecte regulile de bunastare a animalelor.

Pentru a evita riscul aparitiei trichinelozei, Directia Sanitar Veterinara recomanda examinarea carnii. „Este bine ca cei care sacrifica porcii in sistem individual, pentru consum propriu, sa efectueze examenul trichineloscopic al carnii. La nivelul circumscriptiei, pretul pentru analiza este de 9 lei si comunicarea rezultatului dureaza aproximativ 15 minute”, a declarat Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iasibzi.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...