Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: In satu mare, fermierii testeaza piata cu porci de craciun

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cu aproape o luna si jumatate inainte de Craciun, crescatorii satmareni de porci testeaza piata. Scot la vanzare porci grasi, dau anunturi prin ziare.

Pretul in viu este intre 8 si 9 lei/kilogramul, cu peste 20% mai mare fata de anul precedent. Statisticile la nivel de judet arata insa ca, fata de anul 2011, numarul porcilor grasi a scazut cu peste 30%.

In aceste conditii este greu de estimat care va fi evolutia preturilor in perioada urmatoare. Evaluarile ii fac circumspecti si pe cronicarii cotidianului local Informatia zilei: Ramane de vazut daca si in acest an, unii satmareni vor taia porci adusi din Ungaria, la fel ca si in anii anteriori.

Numai o oferta bogata din afara ar putea reduce preturile de vanzare a guitatorilor grasi. Carnea de porc in carcasa poate costa intre 9,5 si 10,5 lei/kilogramul. Sambata, 10 noiembrie, la targul de tara de la Botiz oferta de porci grasi (cu greutati cuprinse intre 90 si 120 kilograme) a fost totusi bogata.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...