Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ferma: In satu mare, fermierii testeaza piata cu porci de craciun

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cu aproape o luna si jumatate inainte de Craciun, crescatorii satmareni de porci testeaza piata. Scot la vanzare porci grasi, dau anunturi prin ziare.

Pretul in viu este intre 8 si 9 lei/kilogramul, cu peste 20% mai mare fata de anul precedent. Statisticile la nivel de judet arata insa ca, fata de anul 2011, numarul porcilor grasi a scazut cu peste 30%.

In aceste conditii este greu de estimat care va fi evolutia preturilor in perioada urmatoare. Evaluarile ii fac circumspecti si pe cronicarii cotidianului local Informatia zilei: Ramane de vazut daca si in acest an, unii satmareni vor taia porci adusi din Ungaria, la fel ca si in anii anteriori.

Numai o oferta bogata din afara ar putea reduce preturile de vanzare a guitatorilor grasi. Carnea de porc in carcasa poate costa intre 9,5 si 10,5 lei/kilogramul. Sambata, 10 noiembrie, la targul de tara de la Botiz oferta de porci grasi (cu greutati cuprinse intre 90 si 120 kilograme) a fost totusi bogata.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...