Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: In satu mare, fermierii testeaza piata cu porci de craciun

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cu aproape o luna si jumatate inainte de Craciun, crescatorii satmareni de porci testeaza piata. Scot la vanzare porci grasi, dau anunturi prin ziare.

Pretul in viu este intre 8 si 9 lei/kilogramul, cu peste 20% mai mare fata de anul precedent. Statisticile la nivel de judet arata insa ca, fata de anul 2011, numarul porcilor grasi a scazut cu peste 30%.

In aceste conditii este greu de estimat care va fi evolutia preturilor in perioada urmatoare. Evaluarile ii fac circumspecti si pe cronicarii cotidianului local Informatia zilei: Ramane de vazut daca si in acest an, unii satmareni vor taia porci adusi din Ungaria, la fel ca si in anii anteriori.

Numai o oferta bogata din afara ar putea reduce preturile de vanzare a guitatorilor grasi. Carnea de porc in carcasa poate costa intre 9,5 si 10,5 lei/kilogramul. Sambata, 10 noiembrie, la targul de tara de la Botiz oferta de porci grasi (cu greutati cuprinse intre 90 si 120 kilograme) a fost totusi bogata.

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...