Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: In vaslui, fermierii se reorienteaza catre traditional

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru a-si asigura piata de desfacere, tot mai multi fermieri si procesatori cer atestat pentru produsele proprii. Astfel, in acest an, au fost inregistrate si atestate cinci produse traditionale: pastrama de porc, muschi de porc, piept de porc, carnati de vita proaspeti, carnati de vita si porc.

ªi anul 2011 a fost o perioada propice pentru inregistrarea retetelor traditionale, alte 10 preparate din carne fiind omologate. Potrivit datelor Directiei pentru Agricultura a Judetului Vaslui, citate intr-un material difuzat de postul Radio Romania Iasi, in perioada 2008 – 2010, producatorii vasluieni au inregistrat alte 16 produse preparate din carne.

Printre piesele grele ale atestarii se numara ceafa afumata traditionala, carnatii taranesti de oaie, sunca porc traditionala, piept porc traditional, pastrama piept pui, pastrama pulpe curcan, pastrama de aripi de curcan traditionala etc.

Gabriela Angheluta, purtatorul de cuvant al DAJ Vaslui a declarat pentru Radio Romania Iasi ca produsul traditional este produsul care trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale, sa prezinte o compozitie traditionala, un mod de productie si/sau de prelucrare care reflecta un procedeu tehnologic traditional.

Pentru a fi atestat un produs traditional, producatorul trebuie sa depuna o cerere la DAJ Vaslui, care sa cuprinda date de identificare ale producatorului si un caiet de sarcini elaborat de agentul economic.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....