Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ferma: In vaslui, fermierii se reorienteaza catre traditional

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru a-si asigura piata de desfacere, tot mai multi fermieri si procesatori cer atestat pentru produsele proprii. Astfel, in acest an, au fost inregistrate si atestate cinci produse traditionale: pastrama de porc, muschi de porc, piept de porc, carnati de vita proaspeti, carnati de vita si porc.

ªi anul 2011 a fost o perioada propice pentru inregistrarea retetelor traditionale, alte 10 preparate din carne fiind omologate. Potrivit datelor Directiei pentru Agricultura a Judetului Vaslui, citate intr-un material difuzat de postul Radio Romania Iasi, in perioada 2008 – 2010, producatorii vasluieni au inregistrat alte 16 produse preparate din carne.

Printre piesele grele ale atestarii se numara ceafa afumata traditionala, carnatii taranesti de oaie, sunca porc traditionala, piept porc traditional, pastrama piept pui, pastrama pulpe curcan, pastrama de aripi de curcan traditionala etc.

Gabriela Angheluta, purtatorul de cuvant al DAJ Vaslui a declarat pentru Radio Romania Iasi ca produsul traditional este produsul care trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale, sa prezinte o compozitie traditionala, un mod de productie si/sau de prelucrare care reflecta un procedeu tehnologic traditional.

Pentru a fi atestat un produs traditional, producatorul trebuie sa depuna o cerere la DAJ Vaslui, care sa cuprinda date de identificare ale producatorului si un caiet de sarcini elaborat de agentul economic.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...