Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: In vaslui, fermierii se reorienteaza catre traditional

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru a-si asigura piata de desfacere, tot mai multi fermieri si procesatori cer atestat pentru produsele proprii. Astfel, in acest an, au fost inregistrate si atestate cinci produse traditionale: pastrama de porc, muschi de porc, piept de porc, carnati de vita proaspeti, carnati de vita si porc.

ªi anul 2011 a fost o perioada propice pentru inregistrarea retetelor traditionale, alte 10 preparate din carne fiind omologate. Potrivit datelor Directiei pentru Agricultura a Judetului Vaslui, citate intr-un material difuzat de postul Radio Romania Iasi, in perioada 2008 – 2010, producatorii vasluieni au inregistrat alte 16 produse preparate din carne.

Printre piesele grele ale atestarii se numara ceafa afumata traditionala, carnatii taranesti de oaie, sunca porc traditionala, piept porc traditional, pastrama piept pui, pastrama pulpe curcan, pastrama de aripi de curcan traditionala etc.

Gabriela Angheluta, purtatorul de cuvant al DAJ Vaslui a declarat pentru Radio Romania Iasi ca produsul traditional este produsul care trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale, sa prezinte o compozitie traditionala, un mod de productie si/sau de prelucrare care reflecta un procedeu tehnologic traditional.

Pentru a fi atestat un produs traditional, producatorul trebuie sa depuna o cerere la DAJ Vaslui, care sa cuprinda date de identificare ale producatorului si un caiet de sarcini elaborat de agentul economic.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...