Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: In vaslui, fermierii se reorienteaza catre traditional

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru a-si asigura piata de desfacere, tot mai multi fermieri si procesatori cer atestat pentru produsele proprii. Astfel, in acest an, au fost inregistrate si atestate cinci produse traditionale: pastrama de porc, muschi de porc, piept de porc, carnati de vita proaspeti, carnati de vita si porc.

ªi anul 2011 a fost o perioada propice pentru inregistrarea retetelor traditionale, alte 10 preparate din carne fiind omologate. Potrivit datelor Directiei pentru Agricultura a Judetului Vaslui, citate intr-un material difuzat de postul Radio Romania Iasi, in perioada 2008 – 2010, producatorii vasluieni au inregistrat alte 16 produse preparate din carne.

Printre piesele grele ale atestarii se numara ceafa afumata traditionala, carnatii taranesti de oaie, sunca porc traditionala, piept porc traditional, pastrama piept pui, pastrama pulpe curcan, pastrama de aripi de curcan traditionala etc.

Gabriela Angheluta, purtatorul de cuvant al DAJ Vaslui a declarat pentru Radio Romania Iasi ca produsul traditional este produsul care trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale, sa prezinte o compozitie traditionala, un mod de productie si/sau de prelucrare care reflecta un procedeu tehnologic traditional.

Pentru a fi atestat un produs traditional, producatorul trebuie sa depuna o cerere la DAJ Vaslui, care sa cuprinda date de identificare ale producatorului si un caiet de sarcini elaborat de agentul economic.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...