Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: mii de fermieri lasati fara despagubiri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza cotidianul National,d in cauza indundatiilor de anul trecut care au afectat mai multe judete din sudul tarii, cateva mii de agricultori au inregistrat mari pierderi financiare, existand zone in care nu s-a recoltat nici macar un kilogram de porumb, iar situatia cu care se confrunta este cu atat mai dramatica, cu cat nu au primit nici cea mai mica despagubire din partea statului roman.

Mai mult, desi asigurati, nu pot primi nici asa bani, din cauza teribilei birocratii din cadrul Ministerului Agriculturii.

In anul 2010, Ministerul Agriculturii a achitat 161,5 milioane lei pentru pagube. Numai ca, pentru 2011, platile au fost de peste zece ori mai mici, de doar 14 milioane lei. Iar motivul este unul de-a dreptul comic, daca la mijloc nu ar fi drama a mii de familii lasate fara banii care li se cuvin pentru ca nu le-au iesit la fel calculele pompierilor si functionarilor ministeriali.

Este suficient sa dam exemplul judetului Ialomita, unde Ministerul Agriculturii a inregistrat peste 1.800 de hectare afectate, in timp ce IGSU a uitat sa treaca in acte vreun metru patrat de pamant inundat, deai pompierii au intervenit acolo Iar in alte judete situatia este exact pe dos, datele pompierilor fiind cu mult mai mari decat cele de la minister.

De altfel, Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli confirma aceasta bulibaseala : Cifrele Ministerului Agriculturii sunt evazive, pentru ca s-a inceput o inventariere a calamitatilor de un an de zile, dar nu s-a terminat nici acum In plus, situatia agricultorilor este ingreunata si de lipsa unei legislatii unitare, ceea ce face ca, dupa cum sustine liderul agricultorilor, mii de tarani sa nu primeasca niciun leu, cu toate ca sunt asigurati si nu au facut nici un kilogram de grau.

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...