Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: mii de fermieri lasati fara despagubiri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza cotidianul National,d in cauza indundatiilor de anul trecut care au afectat mai multe judete din sudul tarii, cateva mii de agricultori au inregistrat mari pierderi financiare, existand zone in care nu s-a recoltat nici macar un kilogram de porumb, iar situatia cu care se confrunta este cu atat mai dramatica, cu cat nu au primit nici cea mai mica despagubire din partea statului roman.

Mai mult, desi asigurati, nu pot primi nici asa bani, din cauza teribilei birocratii din cadrul Ministerului Agriculturii.

In anul 2010, Ministerul Agriculturii a achitat 161,5 milioane lei pentru pagube. Numai ca, pentru 2011, platile au fost de peste zece ori mai mici, de doar 14 milioane lei. Iar motivul este unul de-a dreptul comic, daca la mijloc nu ar fi drama a mii de familii lasate fara banii care li se cuvin pentru ca nu le-au iesit la fel calculele pompierilor si functionarilor ministeriali.

Este suficient sa dam exemplul judetului Ialomita, unde Ministerul Agriculturii a inregistrat peste 1.800 de hectare afectate, in timp ce IGSU a uitat sa treaca in acte vreun metru patrat de pamant inundat, deai pompierii au intervenit acolo Iar in alte judete situatia este exact pe dos, datele pompierilor fiind cu mult mai mari decat cele de la minister.

De altfel, Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli confirma aceasta bulibaseala : Cifrele Ministerului Agriculturii sunt evazive, pentru ca s-a inceput o inventariere a calamitatilor de un an de zile, dar nu s-a terminat nici acum In plus, situatia agricultorilor este ingreunata si de lipsa unei legislatii unitare, ceea ce face ca, dupa cum sustine liderul agricultorilor, mii de tarani sa nu primeasca niciun leu, cu toate ca sunt asigurati si nu au facut nici un kilogram de grau.

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...