Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: mii de fermieri lasati fara despagubiri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza cotidianul National,d in cauza indundatiilor de anul trecut care au afectat mai multe judete din sudul tarii, cateva mii de agricultori au inregistrat mari pierderi financiare, existand zone in care nu s-a recoltat nici macar un kilogram de porumb, iar situatia cu care se confrunta este cu atat mai dramatica, cu cat nu au primit nici cea mai mica despagubire din partea statului roman.

Mai mult, desi asigurati, nu pot primi nici asa bani, din cauza teribilei birocratii din cadrul Ministerului Agriculturii.

In anul 2010, Ministerul Agriculturii a achitat 161,5 milioane lei pentru pagube. Numai ca, pentru 2011, platile au fost de peste zece ori mai mici, de doar 14 milioane lei. Iar motivul este unul de-a dreptul comic, daca la mijloc nu ar fi drama a mii de familii lasate fara banii care li se cuvin pentru ca nu le-au iesit la fel calculele pompierilor si functionarilor ministeriali.

Este suficient sa dam exemplul judetului Ialomita, unde Ministerul Agriculturii a inregistrat peste 1.800 de hectare afectate, in timp ce IGSU a uitat sa treaca in acte vreun metru patrat de pamant inundat, deai pompierii au intervenit acolo Iar in alte judete situatia este exact pe dos, datele pompierilor fiind cu mult mai mari decat cele de la minister.

De altfel, Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli confirma aceasta bulibaseala : Cifrele Ministerului Agriculturii sunt evazive, pentru ca s-a inceput o inventariere a calamitatilor de un an de zile, dar nu s-a terminat nici acum In plus, situatia agricultorilor este ingreunata si de lipsa unei legislatii unitare, ceea ce face ca, dupa cum sustine liderul agricultorilor, mii de tarani sa nu primeasca niciun leu, cu toate ca sunt asigurati si nu au facut nici un kilogram de grau.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...