Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: nou jucator pe piata productiei de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Incepand de sambata trecuta, pe iata productiei de carne de porc a aparut un nou jucator, SC Agroconsulting Chiriac SRL.

La inaugurarea din data de 19 octombrie 2012 ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a participat la inaugurarea unei ferme de crestere a porcinelor, SC Agroconsulting Chiriac SRL, din comuna Slobozia, judetul Arges, proiect finantat in cadrul programului FEADR, Masura 121.

Cu aceasta ocazie, ministrul Agriculturii a declarat: Am apreciat tehnologia care sta la baza acestei ferme. Cred ca s-a dovedit inca o data faptul ca fondurile europene sunt o investitie cu folos in agricultura romaneasca si dau valoare adaugata dezvoltarii sectorului.

Ferma este o investitie moderna, cu mult peste alte investitii care s-au facut in aceasta tara, din punct de vedere calitativ. Este un nou exemplu ca fondurile europene aduc plus-valoare dezvoltarii sectoarelor din agricultura Romaniei”, a declarat Daniel Constantin dupa vizita facuta.

Ferma dispune de trei hale cu o capacitate totala de 2.000 de capete, dotate cu tehnologie de ultima ora. Animalele vor fi crescute in boxe de cate 18 locuri, iar cele bolnave, aflate sub tratament, vor fi izolate in boxe de dimensiuni mai reduse.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...