Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: nou jucator pe piata productiei de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Incepand de sambata trecuta, pe iata productiei de carne de porc a aparut un nou jucator, SC Agroconsulting Chiriac SRL.

La inaugurarea din data de 19 octombrie 2012 ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a participat la inaugurarea unei ferme de crestere a porcinelor, SC Agroconsulting Chiriac SRL, din comuna Slobozia, judetul Arges, proiect finantat in cadrul programului FEADR, Masura 121.

Cu aceasta ocazie, ministrul Agriculturii a declarat: Am apreciat tehnologia care sta la baza acestei ferme. Cred ca s-a dovedit inca o data faptul ca fondurile europene sunt o investitie cu folos in agricultura romaneasca si dau valoare adaugata dezvoltarii sectorului.

Ferma este o investitie moderna, cu mult peste alte investitii care s-au facut in aceasta tara, din punct de vedere calitativ. Este un nou exemplu ca fondurile europene aduc plus-valoare dezvoltarii sectoarelor din agricultura Romaniei”, a declarat Daniel Constantin dupa vizita facuta.

Ferma dispune de trei hale cu o capacitate totala de 2.000 de capete, dotate cu tehnologie de ultima ora. Animalele vor fi crescute in boxe de cate 18 locuri, iar cele bolnave, aflate sub tratament, vor fi izolate in boxe de dimensiuni mai reduse.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...