Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: palmaresul expozitiei eurotier hanovra, germania, care va avea loc in perioada 13-16 noiembrie 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) La EuroTier, manifestare expozitionala care se va desfasura la Hanovra, in perioada 13-16 noiembrie, se prezinta inovatii si se lanseaza trenduri in zootehnie.

Acesta este un factor important care, printre altele, contribuie in mod constant la cresterea numarului de expozanti.

Din ce in ce mai multi producatori si furnizori de utilaje si echipamente destinate cresterii animalelor considera EuroTier ca fiind locul ideal in care isi pot face cunoscute inovatiile si cele mai avansate tehnologii.

Anul acesta la EuroTier au fost depuse spre evaluare peste 300 de inovatii: 5 dintre acestea au fost premiate cu medalia de aur, iar 19 dintre ele au castigat medalia de argint, demonstrand astfel puterea inovativa a sectorului zootehnic. Mult ravnitele premii au fost acordate de catre o comisie impartiala, formata din experti internationali. Iata o parte a palmaresului comunicat de DLG Marketing:

MEDALII DE AUR


AeroScalder
Marel Stork Poultry Processing, Boxmeer, Netherlands, Hala 9, Stand Nr. F32

AeroScalder este un sistem inovativ utilizat la oparirea pasarilor sacrificate. Traditional, aceasta operatie se face cu abur suprasaturat, dar AeroScalder aduce in plus injectarea de aer fierbinte, cu viteza mare, de-a lungul carcaselor in aburul pentru oparire. Se economiseste astfel pana la 75% apa si 40% energie.
Amestecul de aer – abur se realizeaza in imediata apropiere a instalatiei, utilizand un spatiu relativ redus.
Riscul de contaminare cu germeni este mult redus, deoarece carcasele au contact direct cu apa doar in mica masura.
AeroScalder este o sistem inovator si aduce o contributie clara la conservarea mediului si siguranta produselor.

GEA DairyProQ
GEA Farm Technologies, Bönen, Deutschland, Hala 27, Stand Nr. D35

GEA DairyProQ este un modul pentru salile de muls care asigura in mod automat sau semi-automat operatiile necesare mulsului. Modulul dezinfecteaza si curata mameloanele, iar dupa muls spala si curata tetinele.

RumiWatch System
ITIN + HOCH Fütterungstechni GmbH, Liestal, Switzerland, Hala 13, Stand Nr. G13

RumiWatchSystem este un sistem de monitorizare a starii de sanatate pentru rumegatoare.
Monitorizeaza activitatea de rumegare, hranire si adapare, precum si locomotia si odihna, comportamente vizibile rapid si usor de inteles. Datele sunt transferate fara cablu de la un PC. Un card de memorie suplimentara plasat in unitate permite stocare informatiilor pe termen lung, pe o perioada de pana la patru luni. Consumul redus de energie permite o perioada de utilizare de pana la doi ani cu un set de baterii.
RumiWatchSystem permite crescatorilor de animale, medicilor veterinari, consultantilor si oamenilor de stiinta sa puna un diagnostic rapid si competent cu privire la sanatatea animalelor si poate fi folosit pentru a sustine luarea deciziilor.

optiCOW
Hölscher + Leuschner, Emsbüren, Germany, Hala 12, Stand Nr. F46

optiCOW este un sistem de cantarire care lucreaza cu un sistem de masurare 3D. Este utilizat pentru cantarirea vacilor si functioneaza complet automat.
Vacile sunt identificate individual cu ajutorul sistemului RFID si filmate cu camera 3D, calculandu-li-se instantaneu indicele de masa corporala. Cu aceasta imagine este posibila vizualizarea continua in timp a evolutiei grasimii pentru fiecare animal.
optiCOW ofera informatii precise despre starea de sanatate si conditia fizica a fiecarui animal in parte.

optiSCAN
Hölscher + Leuschner, Emsbüren, Germany, Hala 12, Stand Nr. F46

optiSCAN este un sistem mobil de cantarire a porcilor la ingrasat, care functioneaza cu ajutorul tehnologiei cu camera 3D. Unitatea scaneaza animalul timp de 3 secunde, la o distanta reglementata de aparatul foto in sine, in functie de varsta si marimea porcilor. Cu ajutorul imaginii 3D si a altor coordonate, este posibil sa se determine greutatea porcului in mod digital.
optiSCAN imbunatateste managementul fermei si nu aduce un stres suplimentar animalelor.

MEDALII DE ARGINT

AQUA BOARD
BIORET AGRI Logette Confort, Franta, Hala 13, Stand Nr. F02

Elasticitatea cauciucului si flexibilitatea apei sunt combinate in sistemul AQUA BOARD pentru cresterea comfortului animalelor. Pentru vaci se utilizeaza saltele din cauciuc umplute cu apa, plasate in zona pieptului. Acestea cresc comfortul si asigura asezarea animalelor in pozitie naturala.

AntaŸ Phyt BLT
Dr. Eckel GmbH, Germania, Hala 16, Stand Nr. D20

AntaŸ Phyt BLT este un aditiv pentru hrana animalelor creat pe baza substantelor brute de origine vegetala. Produsul a fost supus unei proceduri de autorizare elaborate si pe baza actiunii sale cu spectru larg s-au vazut efectele asupra dezvoltarii de germeni nedoriti. Prin urmare, produsul reprezinta un pas important spre reducerea utilizarii de medicamente (antibiotice).
AntaŸ Phyt BLT nu se adreseaza doar sectorului avicol, el avand efecte suplimentare si in cazul rumegatoarelor, in privinta producerii de metan.

Automatic Dung Belt Control
Big Dutchman International GmbH, Germania, Hala 9, Stand Nr. C24

Comanda Automata a Benzii pentru Dejectii
Banda pentru dejectii nu ruleaza constant cand este incarcata inegal. Este necesar sa se corecteze pretensionarea, pentru ca atunci cand banda freaca ghidajele, pagubele cauzate pot duce la ruperea benzii pentru dejectii. In sistemele moderne de exploatare (grupuri mici, voliere) benzile pot fi reparate sau inlocuite cu cheltuieli considerabile. In practica, in situatia in care nu functioneaza constant, banda pentru dejectii se poate ajusta manual prin intermediul unui surub. Acest lucru este frecvent uitat, producand daune. Incarcarea neuniforma a benzilor pentru dejectii a crescut in general in cadrul noilor sisteme de exploatare pentru gainile ouatoare. Procedura de corectare automata este cu siguranta noua si reprezinta un progres evident. Ca urmare, riscul de deteriorare poate fi redus semnificativ.

Batch – Schauer Dryfeed Holding Hopper
Schauer Agrotronic GmbH, Austria, Hala 12, Stand Nr. E35

Reprezinta un sistem de optimizare a transportoarelor pentru furaj uscat in adapost. La transportoarele cu noduri (cu cablu sau cu lant), conducta poate fi umpluta maxim 50%. Daca ramura de retur a trasnportorului nu este introdusa intr-un buncar de colectare rezulta o supraincarcare a ramurii active si o intindere foarte mare a transportorului.
Sistemul prezentat realizeaza umplerea transportorului cu noduri prin intermediul unui transportor elicoidal. Acesta nu descarca daca in transportorul cu noduri exista material nedistribuit.

BigFarmNet Health Monitoring
Big Dutchman Pig Equipment GmbH, Germania, Hala 11, Stand Nr. D21

BigFarmNet – Monitorizarea starii de sanatate
Instrumentul de software serveste la monitorizarea starii de sanatate a scroafelor cazate in grup, cu statie de furajare computerizata. Software-ul inregistreaza frecventa de timp si de cate ori scroafele viziteaza statia, pentru fiecare individ in parte, pentru o zi sau pe o perioada mai lunga de timp. Evaluarea dintre evenimentele de zi cu zi se efectueaza in ceea ce priveste intregul grup de animale. Abateri puternice pentru fiecare individ, indica o problema de sanatate a scroafelor sau intoarcerea la estru. Prin intermediul unui raport cu privire la scoafele respective, fermierul este ajutat in monitorizarea animalelor si a managementului fermei.
Realizat impreuna cu Justus-Liebig-Universität Gießen – Institutul pentru Cresterea animalelor si Genetica animalelor de companie, Gießen

DeLaval Barn System Controller BSC
DeLaval International AB, Suedia, Hala 27, Stand Nr. H34

Sistem de Control al Grajdului ( BSC )
BSC este o solutie cu sistem integrat si interactiv de monitorizare holistica, precum si pentru controlul si reglementarea consumatorilor electrici din grajd, cum ar fi plase paravant, ventilatoare, plugurile de indepartare a gunoiului de grajd si iluminatatoarele. Acum cu un singur sistem – accesibil prin intermediul internetului – toti acesti factori pot fi controlati manual sau automat, nu doar prin cicluri de timp sau programare, dar si in functie de o gama larga de semnale si senzori, cum ar fi de exemplu: parametri climatici ai grajdului, intensitate de iluminat, consumatori de tip motor, etc. In plus, factorii individuali pot fi coordonati cu toti ceilalti factori pentru cicluri de proces optimizate sau conectate. Dezvoltarea esentiala si de perspectiva a BSC la un sistem de monitorizare, control si sistem de reglare pentru alaturarea unor sisteme individuale de a produce cicluri holistice optimizate in tot procesul global coordonat face posibila reducerea costurilor, reducerea utilizarii energiei si a resurselor, faciliteaza munca, optimizeaza si pastreaza conditiile optime pentru animale.

Designer Proteins
European Protein A/S, Danemarca, Hala 14, Stand Nr. F53

Designer Proteins reprezinta o noua abordare privind optimizarea aminoacizilor si a administrarii fosforului. Prin dezvoltarea acestui de nou supliment nutritiv se obtin rezultate imbunatatite in cresterea animalelor si in balanta ecologica a fermei.

Düsser Rooting Tower
Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen, Germania, Hala 26, Stand Nr. A05b

Düsser Rooting Tower este un dispozitiv de hranire a porcilor cu materiale fibroase (paie, fan, siloz, etc.), caracterul inovativ constand in forma structurala a acestuia. Animalele scot materialul prin parte inferioara, fiind obligate sa fie active, fiind astfel mai apropiate de comportamentul lor natural.

Farm Power Manager
Big Dutchman International GmbH, Germania, Hala 9, Stand nr. C24
impreuna cu Big Dutchman Pig Equipment GmbH, Germania, Hala 11, Stand Nr. D21

Farm Power Manager
Este un sistem software pentru monitorizarea si coordonarea consumului de energie in fermele de animale care ajuta totodata la analiza costurilor si previzionarea consumului. Datele masurate sau nominale de performanta ale consumatorilor electrici sunt furnizate de computere care le directioneaza in retea, la un sistem central, unde pot fi analizate pentru a se gasi raspuns la o multitudine de intrebari. Schimbul de date este sustinut pe baza normativului ISO, „ISOagriNET”.

GEA DairyProView: Software process representation on dairy farms
GEA Farm Technologies GmbH, Germania, Hala 27, Stand Nr. D35

Acest software reprezinta un mijloc de control al procesului de productie la fermele de vaci de lapte. El serveste la monitorizarea si controlul tuturor zonelor si proceselor de lucru din cadrul fermei, permitand astfel reprezentarea tuturor operatiunilor legate de animale, cum ar fi libera deplasare, procese sau locul de miscare si functionalitatea tehnica in timp real. Fluxurile operative de lucru pentru manager si personalul de muls po fi astfel optimizate.

Galli-Luxmeter
Hato BV Agricultural Lighting, Olanda, Hala 9, Stand Nr. C18a

Capacitatea de a vedea a pasarilor difera de cea umana. Ochiul umam percepe intensitatea luminoasa diferit, in functie de lungimea de unda specifica. La lungimi de unda mici (albastru ultaviolet) sensibilitatea la lumina a pasarilor este de cateva ori mai mare decat cea umana.
Galli-Luxmeter este un dispozitiv de masurare a intensitatii luminoase pentru a optimiza si adapta lumina la conditii optime pentru confortul pasarilor.

Haptoglobin Test
Frim Tec GmbH, Germania, Hala 27, Stand Nr. G45

Haptoglobin Test este un aparat care determina automat cantitatea de haptoglobina, care reprezinta un indicator al oricarui tip de reactie inflamatoare.
Aparatul utilizeaza metoda ELISA si determina parametrii laptelui in mod direct, astfel ca se poate efectua rapid un test de diagnosticare, daca este cazul.

Interface for automated and safe data exchange
CLAAS Agrosystems KGaA mbH & Co. KG, Germania, Hala 26, Stand Nr. D21

Interfata automata de schimb de date intre fermieri si partenerii externi beneficiari. Datele si performantele privind animalele sunt transferate in mod automat in ambele directii. Recomandarile privind actiunile de organizare in ferma sunt disponibile pentru fermier imediat dupa transmitrea datelor.

Polydress ŸO2 Barrier 2 in 1
RKW SE, Germania, Hala 23, Stand Nr. F14

Polydress O2 Barrier 2 in 1 este o folie pentru insilozare, formata din doua straturi distincte care se aplica impreuna si formeaza un sistem unitar, reducand foarte mult probabilitatea de contact cu aerul (la insilozare).

SowCheck oestrus detection system
Big Dutchman Pig Equipment GmbH, Germania, Hala 11, Stand Nr. D21

SowCheck – sitemul de detectare a estrului la scroafe
Aceasta inovatie face posibila identificarea scroafelor in calduri, cazate in grup, cu statie de furajare computerizata. Estrul este declansat la scroafe prin intermediul unor nivele diferite de perceptie (psihic, olfactiv, acustic, optic). Scroafele in calduri care sunt la estru sunt selectate apoi prin intermediul statiei de furajare computerizata. Rezultatul obtinut furnizeaza fermierului un ajutor in gestionarea animaleleor, pastrand un numar de scroafe optim in efectiv. In combinatie cu dispozitivul cu ultrasunete Sono Check, acest sistem de detectare se constituie ca intreg.

Verti-Mix self-propelled machine with removable cutting unit
B. Strautmann & Söhne GmbH u. Co. KG, Germania, Hala 27, Stand Nr. E16

Verti-Mix reprezinta un nou concept pentru preluarea silozului la remorcile amestecatoare autopropulsate. Noul sistem implementeaza avantajele sistemului de taiere cu cutit a silozului in comparatie cu sistemul de preluare cu freza.
Prin acest concept nou, materialul este preluat fara o actiune prea agresiva si transmis la banda transportoare care il duce in cuva de amestecare fara sa fie tocat suplimentar de freza, fiind pastrate in conditii mai bune proprietatile nutritive.

iVET Birth Monitor
iVET, Germania, Hala 27, Stand Nr. D11

iVET Monitorul fatarii este un dispozitiv format dintr-un emitator si un receptor. Este usor de curatat si dezinfectat si se plaseaza in vaginul vacilor. In momentul in care incepe fatarea, un senzor este presat de sacul amniotic si de vitelul din el. Schimbarea pozitiei este inregistrata si un semnal – care poate fi mesaj vocal sau scris – este trimis catre doua numere de telefon mobil predefinite.
iVET monitorizeaza in plus si temperatura animalului. De la transmiterea semnalului pana la fatare este suficient timp pentru un control optic sau vaginal si pentru a determina pozitia vitelului, astfel incat, la nevoie, sa poata fi chemat un medic veterinar.
Acest sistem reduce mortalitatea la fatare, evita dificultatile de identificare si bolile ce pot aparea din fatari nesupravegheate.(DLG Marketing)

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...