Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Sminthfierld a marcat ziua mondiala a monitorizarii calitatii apei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) Cu ocazia Zilei Mondiale a Monitorizarii Calitatii Apei,peste 300 de elevi, studenti si cadre didactice au participat, in perioada 26 octombrie – 19 noiembrie, la evenimentele civic-educative organizate de voluntarii Smithfield Romania, in parteneriat cu primariile, inspectoratele scolare si peste 20 de institutii de invatamant din localitatile Timisoara, Sanmihaiu Roman, Igris, Sanpetru Mare si Ineu (judetul Arad).

Actiunea, initiata de voluntarii Smithfield Ferme si Smithfield Prod ca ecou in Romania al proiectului international cu acelasi nume, se desfasoara, pentru al cincilea an consecutiv, sub forma unor lectii deschise si experimente practice prin intermediul carora elevilor descopera metodele de testare a calitatii apelor si afla despre importanta ocrotirii mediului inconjurator.

Voluntarii nostri sustin constant si cu dedicatie cauza protectiei mediului inconjurator. Participarea noastra ca initiatori ai activitatilor educative dedicate Zilei Mondiale a Monitorizarii Calitatii Apei, care angreneaza de la an la an tot mai multi tineri paticipanti, a ajuns acum la un moment aniversar – 5 ani in care evenimentul a fost un real succes de care cu totii suntem mandri, a declarat Bogdan Mihail, Presedinte Smithfield Romania.

Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispozitie de voluntarii Smithfield, copiii au putut evalua nivelul de calitate a apei, prin masurarea urmatorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) si temperatura sursei de apa.

Prima din seria de actiuni de monitorizare a apelor din judetele Timis si Arad a avut loc vineri, 26 octombrie, in localitatea Igris, unde elevii scoliilor generale din localitatile Igris si Sanpetru Mare, indrumati de profesorii lor de biologie si voluntarii Smithfield Ferme au analizat apele raului Mures. A urmat, o saptamana mai tarziu, o actiune similara in localitatea Ineu, unde au fost monitorizate apele raului Crisul Alb.

Seria evenimentelor din acest an prilejuite de Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei s-a incheiat luni 19 noiembrie, la Timisoara, printr-un workshop organizat de voluntarii Smithfield Prod, in parteneriat cu Primaria Timisoara, Inspectoratul scolar al Judetului Timis, Facultatea de chimie industriala si ingineria mediului si Liceul teoretic Iris din localitate.

Prin aceste actiuni putem transmite tinerilor placerea si importanta participarii la activitati practice de protejare a mediului si educatie ecologica si totodata putem obtine date relevante referitoare la calitatea apelor de suprafata din municipiul Timisoara si imprejurimi, a declarat Adrian Bere Semeredi, Director Directia de Mediu, Primaria Municipiului Timisoara.

La eveniment au participat reprezentanti ai 20 de scoli si licee din municipiu, elevi si cadre didactice, care, sub indrumarea reprezentantilor Ligii Studentilor Chimisti din Timisoara si ai voluntarilor Smithfield, au testat calitatea probelor de apa prelevate din apele de suprafata existente pe raza orasului Timisoara. ªcolile participante in proiect vor continua demersul civiv-educativ in cadrul altor cinci actiuni de monitorizare a calitatii apelor pe care fiecare dintre ele le vor organiza in perioada urmatoare, pana la vacanta de iarna. Rezultatele mini-studiului vor fi centralizate de voluntarii Smithfield si comunicate ulterior.

Toti cei care au luat parte la evenimentele din acest an au fost recompensati cu diplome de participare, si surprize placute din partea organizatorilor

Actiunea civic-educativa sustinuta de companiile Smithfield are ca obiectiv cresterea gradului de constientizare, in randul generatiilor tinere, a importantei resurselor de apa si a protejarii acestora. In fiecare an, un numar tot mai mare de elevi sunt incurajati sa se implice in protejarea resurselor de apa prin intermediul lectiilor deschise desfasurate cu ocazia Zilei Mondiale a Monitorizarii Calitatii Apei.

Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei presupune o activitate didactica-educativa cu rol de informare asupra importantei pastrarii unui mediu curat, ce se deruleaza incepand cu 22 martie (Ziua Internationala a Apei) si pana la 31 decembrie. Programul de monitorizare a apelor se desfasoara sub egida Asociatiei Internationale a Apelor, fiind sustinut de Agentia Statelor Unite pentru Protectia Mediului si de numeroase companii recunoscute la nivel international, printre care si Smithfield Foods. Programul isi propune sa atinga in 2012 pragul de 1 milion de persoane care sa participe la activitati de monitorizare a apelor din localitatile in care traiesc. Pentru mai multe informatii, puteti accesa pagina oficiala a programului www.worldwatermonitoringday.org.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...