Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: top 20 al celor mai mari proprietari de bovine din romania (carne/lapte)

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, investitorii italieni, greci, evrei, francezi, olandezi, ciprioti si libanezi controleaza jumatate din primele 20 de companii care au cel mai mare numar de bovine din Romania.

Cel mai mare proprietar de bovine din Romania este compania Primo Cezar din Brasov, care avea anul trecut un efectiv de peste 3.000 de animale, conform Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA).

Primo Cezar are 24 de angajati si a derulat afaceri de 5,8 mil. euro in 2009, inregistrand un profit brut de 200.000 de euro, potrivit celor mai recente date ale Ministerului de Finante (MF). Firma este detinuta in parteneriat de Cezar Manuel Florescu si omul de afaceri de cetatenie olandeza Dirk-Jente Lickle Kuipers.

Alti oameni de afaceri, precum ªandor Komporaly si Catalin Galan, controleaza mai multe firme care au un efectiv total de peste 4.000 de capete de bovine.

Cei doi detin compania Rom Balkanellas in parteneriat cu omul de afaceri de nationalitate greaca Dimitros Gazaros, fiind si proprietarii companiei Romland Transilvania, care are un efectiv de aproape 1.400 de bovine.

Rom Ballkanelas, controlata de oamenii de afaceri ªandor Komporaly si Catalin Galan, cu afaceri in 2009 de aproape 2 mil. euro, un profit brut sub 10.000 de euro si opt salariati, conform MF, se claseaza pe locul al doilea in topul proprietarilor bovine cu un efectiv putin sub 3.000, conform APIA.

Romland Transilvania, cealalta companie ai carei actionari sunt Komporaly si Galan, se afla pe locul al saptelea in topul celor mai mari proprietari de bovine. Romland Transilvania are cinci angajati, a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 2,2 mil. euro si un profit de 13.000 de euro, conform MF.

Iara, insa cum se prezinta Top 20:

1-Primo Cezar
2-Rom Balkaellas Impex
3-Agro Transilvania
4-Maria Trading
5-Carmolimp
6-Mobis
7-Romland Transilvania
8-Palcaro
9-Miron Costin Vasile
10-Caransebes Zootehnia
11-Agroindat Afumati
12-Kaplax
13-Real Friuli
14-Magus
15-SA Petresti
16-TCE 3 Brazi
17-Interglobal
18-Agricola Utvinis
19-Albalact

20-Emilian West Rom

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...