Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: vacile de carne, o varianta de supravietuire, din 2015

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii romani incep sa se uite tot mai mult spre vacile de carne. Motivul: sunt mai profitabile – subventia este de 300 de euro pe cap de animal – si exista deficit mare de carne pe piata europeana.

Interesul pentru vacile de carne este tot mai mare in Romania. Chiar daca numarul crescatorilor este inca mic, nu inseamna ca nu exista si fermieri autohtoni care au deja traditie in sector. Doar doua exemple: Culita Tarata, proprietarul TCE 3 Brazi Piatra Neamt, are o ferma cu 500 de vaci de carne, iar Dimitrie Musca (Combinatul Agroindustrial Curtici) are un efectiv de circa 150 de animale.

Acestea ar putea insa sa constituie si o sursa importanta de venituri petru fermele mici care nu pot produce lapte conform, in contextul eliminarii cotelor la lapte din 2015.

Rasele de carne sunt mult mai profitabile decat cele de lapte. Au un randament de 65% la taiere, calitatea carnii este foarte buna, iar animalele nu sunt pretentioase deloc la hrana, consuma toate resturile vegetale, a declarat Culita Tarata, pentru agrointel.ro.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...