Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: vacile de carne, o varianta de supravietuire, din 2015

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii romani incep sa se uite tot mai mult spre vacile de carne. Motivul: sunt mai profitabile – subventia este de 300 de euro pe cap de animal – si exista deficit mare de carne pe piata europeana.

Interesul pentru vacile de carne este tot mai mare in Romania. Chiar daca numarul crescatorilor este inca mic, nu inseamna ca nu exista si fermieri autohtoni care au deja traditie in sector. Doar doua exemple: Culita Tarata, proprietarul TCE 3 Brazi Piatra Neamt, are o ferma cu 500 de vaci de carne, iar Dimitrie Musca (Combinatul Agroindustrial Curtici) are un efectiv de circa 150 de animale.

Acestea ar putea insa sa constituie si o sursa importanta de venituri petru fermele mici care nu pot produce lapte conform, in contextul eliminarii cotelor la lapte din 2015.

Rasele de carne sunt mult mai profitabile decat cele de lapte. Au un randament de 65% la taiere, calitatea carnii este foarte buna, iar animalele nu sunt pretentioase deloc la hrana, consuma toate resturile vegetale, a declarat Culita Tarata, pentru agrointel.ro.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...