Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma: vacile de carne, o varianta de supravietuire, din 2015

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii romani incep sa se uite tot mai mult spre vacile de carne. Motivul: sunt mai profitabile – subventia este de 300 de euro pe cap de animal – si exista deficit mare de carne pe piata europeana.

Interesul pentru vacile de carne este tot mai mare in Romania. Chiar daca numarul crescatorilor este inca mic, nu inseamna ca nu exista si fermieri autohtoni care au deja traditie in sector. Doar doua exemple: Culita Tarata, proprietarul TCE 3 Brazi Piatra Neamt, are o ferma cu 500 de vaci de carne, iar Dimitrie Musca (Combinatul Agroindustrial Curtici) are un efectiv de circa 150 de animale.

Acestea ar putea insa sa constituie si o sursa importanta de venituri petru fermele mici care nu pot produce lapte conform, in contextul eliminarii cotelor la lapte din 2015.

Rasele de carne sunt mult mai profitabile decat cele de lapte. Au un randament de 65% la taiere, calitatea carnii este foarte buna, iar animalele nu sunt pretentioase deloc la hrana, consuma toate resturile vegetale, a declarat Culita Tarata, pentru agrointel.ro.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...