Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ferma: vacile de carne, o varianta de supravietuire, din 2015

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii romani incep sa se uite tot mai mult spre vacile de carne. Motivul: sunt mai profitabile – subventia este de 300 de euro pe cap de animal – si exista deficit mare de carne pe piata europeana.

Interesul pentru vacile de carne este tot mai mare in Romania. Chiar daca numarul crescatorilor este inca mic, nu inseamna ca nu exista si fermieri autohtoni care au deja traditie in sector. Doar doua exemple: Culita Tarata, proprietarul TCE 3 Brazi Piatra Neamt, are o ferma cu 500 de vaci de carne, iar Dimitrie Musca (Combinatul Agroindustrial Curtici) are un efectiv de circa 150 de animale.

Acestea ar putea insa sa constituie si o sursa importanta de venituri petru fermele mici care nu pot produce lapte conform, in contextul eliminarii cotelor la lapte din 2015.

Rasele de carne sunt mult mai profitabile decat cele de lapte. Au un randament de 65% la taiere, calitatea carnii este foarte buna, iar animalele nu sunt pretentioase deloc la hrana, consuma toate resturile vegetale, a declarat Culita Tarata, pentru agrointel.ro.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...