Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferma zootehnică-Maramureș face milioane de euro fără a fi listată în hipermarket-uri

Autor: Maria Demetriadvineri, 27 mai, 2016

Producătorul de carne Ferma Zootehnică din Baia Mare, judeţul Maramureş, controlat de familia Rodica şi Florin Lazăr, a înregistrat o cifră de afaceri de 126 mil. lei (28 mil. euro) în 2015, din producţia şi comercializarea de preparate din carne de vită, porc şi oaie, produse în sistem integrat. Deşi vânzările companiei au crescut din punct de vedere cantitativ cu 15-20% anul trecut, cifra de afaceri a rămas cam la acelaşi nivel ca în 2014.

Compania nu este prezentă cu produsele sale în niciun hipermarket, pe motiv că acestea ar impune condiţii restric­tive, şi nici un are în plan în viitorul apropiat pătrunderea în reţele de comerţ modern. 

„Supermarketurile îţi cer preţuri, îţi cer discount-uri, tot felul de plocoane, între 10 şi 20%, lucruri  pe care eu nu mi le per­mit. Îţi impun condiţii şi pe calitate şi pe preţ. În mo­men­tul în care îţi impun condiţii pe preţ, dacă produsul costă 7 lei, tu nu poţi să faci produsul cu 5 lei, decât dacă îi denigrezi cali­tatea, denigrându-i calitatea, strici brandul.

Or, consu­ma­torul dacă cumpără un produs trebuie să-l şi consume, nu? Aşa ar fi normal“, a declarat pentru Ziarul financiar Florin Lazăr directorul general al companiei. Ferma Zootehnică deţine 700 de hectare de teren, 2.000 de vaci, 7.000 de porci şi 1.000 de oi, un abator, dar şi o reţea de 22 de magazine.

Lactatele Baciul-Competitivitate prin preț și calitate!
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

SC MERIDIAN AGROIND SRL, deținătoarea de drept a brand-ului Baciul, a început producția de lactate în decembrie 1999. Firma are sediul în municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate proaspete și a brânzeturilor. Am dorit întotdeauna să ne diferențiem de concurență prin...

Grupul de firme Safir participă la Târgul Internațional SIAL
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Grupul de firme Safir, o afacere de familie cu capital 100% românesc, cu peste 27 ani de experiență în industria cărnii, participa la cea de-a 28-a ediție a târgului SIAL, cel mai mare eveniment internațional dedicat industriei alimentareîn cadrul standului României.   Evenimentul va avea loc la Paris, în perioada...