Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferme: recolte peste medie, pe un lot fertilizat organic de catre specialistii smithfield ferme

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) Pentru al cincilea an consecutiv, reprezentantii Smithfield Ferme au obtinut recolte peste media realizata pe tara, pe unul dintre cele 14 loturi experimentale cultivate cu porumb hibrid Pioneer si fertilizate organic de catre companie, in localitatea timiseana Jimbolia.

Productivitatea realizata ca urmare a recoltarii lotului demonstrativ a fost de 9,2 tone de porumb la hectar, mult peste media recoltelor obtinute in acest an in Romania, in conditiile speciale de seceta care au afectat culturile agricole si, in special, culturile de porumb.

Demonstram, an de an, ca si in Romania se poate face agricultura performanta, moderna, cu costuri optimizate si un impact pozitiv asupra mediului inconjurator, prin folosirea fertilizatorilor organici proveniti de la fermele Smithfield. Este deja o certitudine reconfirmata, atat de rezultatele deosebite obtinute la hectar, cat mai ales de cresterea constanta a numarului solicitarilor fermierilor pentru fertilizantul organic produs de fermele noastre, a declarat Bogdan Mihail, Presedintele Smithfield Romania.

Colaborarea dintre Smithfield Ferme si Pioneer, derulata sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Timis, a inceput in 2008, ca parte a programul Smithfield Ferme de promovare a agriculturii moderne, realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici. Programul demonstreaza fermierilor impactul pozitiv pe care utilizarea ingrasamintelor organice il are asupra eficientei culturilor, calitatii solului si costurilor operationale ale agricultorilor.

Folosirea ingrasamintelor organice provenite de la ferme duce la cresterea elementelor nutritive din sol, imbunatatind-ul cu materie organica. Acest tip de ingrasamant organic inlocuieste cu succes ingrasamintele chimice, de aceea este folosit foarte des de fermieri din toata Europa. In zona de vest a tarii, Smithfield Ferme ofera anual ingrasamant organic pentru fertilizarea terenurilor din judetele Timis si Arad.

Sevel Valean, unul dintre fermierii locali din Jimbolia, cu care Smithfield colaboreaza inca din 2010 in cadrul programului de fertilizare organica este de parere ca fertilizantul organic chiar da rezultate: este natural, mai ieftin si permite obtinerea unor recolte peste medie. Este o solutie la indemana, de care suntem foarte multumiti

Ingrasamantul organic provenit de la Smithfield Ferme este aplicat prin tehnici moderne de injectare si scarificare, in baza analizelor agrochimice si a planurilor de fertilizare care determina pentru fiecare parcela de teren in parte cantitatea optima de ingrasamant necesara culturii. Aceste planuri si analize sunt autorizate si emise de catre Oficiul pentru Studii Pedologice si Agrochimice, si respecta prevederile Codului de Bune Practici Agricole.

Smithfield Ferme

Din 2004, cand a intrat pe piata romaneasca, Smithfield Ferme a investit in operatiunile sale din Romania peste 500 milioane USD. Astazi, compania opereaza 46 de ferme active in judetele Timis si Arad, construite in mare parte in regim green-field, la care se adauga patru unitati de crestere suine, construite in parteneriat cu fermierii locali, prin programul Contract Grower, (in total producand aproximativ 850.000 porci comerciali pe an) si doua fabrici ultramoderne de nutreturi combinate. Fermele de crestere si fabricile de productie nutreturi combinate sunt unitati certificate prin Sistemul de managenent integrat (obtinand certificarile pentru calitate ISO 9001:2008, mediu ISO 14001:2004 si sanatate si securitate ocupationala OHSAS 18001:2007 si ISO 22000 pentru siguranta alimentului). Activand pe raza a peste 30 de comune si orase, in judetele Timis si Arad, activitatea de responsabilitate sociala a Smithfield Ferme contine si o importanta componenta financiara, contribuind anual la dezvoltarea economica a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localitati, cu peste 5 milioane RON anual.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...