Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermele de pasari ouatoare din romania sunt conforme in proportie de 95 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania respecta standardele europene de crestere pentru mai mult de 95% din efectivele de pasari ouatoare iar cele cateva ferme care mai au probleme vor finaliza investitiile pana la finele lunii februarie, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.

Mai avem doar cateva ferme care mai au probleme cu custile ‘neimbunatatite’ pentru gaini ouatoare. Cred ca in cel mult doua luni vor finaliza investitiile, desi termenul permis de UE este de 30 iunie 2012. Oricum toate ouale provenite de la gaini crescute in astfel de baterii nu au mai fost comercializate pe piata romaneasca de la 1 ianuarie 2012, fiind orientate direct catre procesare, a precizat Van.

Presedintele Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, a confirmat ca Romania nu are nicio problema in sectorul avicol pentru ca au fost luate la timp toate masurile.

‘Romania nu are acum o problema de sector national vizavi de cresterea gainilor ouatoare in custi neimbunatatite deoarece, impreuna cu UCPR, nu am facut rabat in a monitoriza achizitiile in anii trecuti si in a respecta normele europene, chiar daca acestea au fost mai costisitoare. Acestea ne aduc acum in pozitia de a avea supravietuirea acestui sector, dar si de a fi in competitie cu tarile UE’, a declarat, Radu Roatis.

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...