Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermele de pasari ouatoare din romania sunt conforme in proportie de 95 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania respecta standardele europene de crestere pentru mai mult de 95% din efectivele de pasari ouatoare iar cele cateva ferme care mai au probleme vor finaliza investitiile pana la finele lunii februarie, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.

Mai avem doar cateva ferme care mai au probleme cu custile ‘neimbunatatite’ pentru gaini ouatoare. Cred ca in cel mult doua luni vor finaliza investitiile, desi termenul permis de UE este de 30 iunie 2012. Oricum toate ouale provenite de la gaini crescute in astfel de baterii nu au mai fost comercializate pe piata romaneasca de la 1 ianuarie 2012, fiind orientate direct catre procesare, a precizat Van.

Presedintele Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, a confirmat ca Romania nu are nicio problema in sectorul avicol pentru ca au fost luate la timp toate masurile.

‘Romania nu are acum o problema de sector national vizavi de cresterea gainilor ouatoare in custi neimbunatatite deoarece, impreuna cu UCPR, nu am facut rabat in a monitoriza achizitiile in anii trecuti si in a respecta normele europene, chiar daca acestea au fost mai costisitoare. Acestea ne aduc acum in pozitia de a avea supravietuirea acestui sector, dar si de a fi in competitie cu tarile UE’, a declarat, Radu Roatis.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...