Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermele de pasari ouatoare din romania sunt conforme in proportie de 95 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania respecta standardele europene de crestere pentru mai mult de 95% din efectivele de pasari ouatoare iar cele cateva ferme care mai au probleme vor finaliza investitiile pana la finele lunii februarie, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.

Mai avem doar cateva ferme care mai au probleme cu custile ‘neimbunatatite’ pentru gaini ouatoare. Cred ca in cel mult doua luni vor finaliza investitiile, desi termenul permis de UE este de 30 iunie 2012. Oricum toate ouale provenite de la gaini crescute in astfel de baterii nu au mai fost comercializate pe piata romaneasca de la 1 ianuarie 2012, fiind orientate direct catre procesare, a precizat Van.

Presedintele Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, a confirmat ca Romania nu are nicio problema in sectorul avicol pentru ca au fost luate la timp toate masurile.

‘Romania nu are acum o problema de sector national vizavi de cresterea gainilor ouatoare in custi neimbunatatite deoarece, impreuna cu UCPR, nu am facut rabat in a monitoriza achizitiile in anii trecuti si in a respecta normele europene, chiar daca acestea au fost mai costisitoare. Acestea ne aduc acum in pozitia de a avea supravietuirea acestui sector, dar si de a fi in competitie cu tarile UE’, a declarat, Radu Roatis.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...