Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermele de porci din Vrancea și Buzău, monitorizate de ANSVSA

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 5 octombrie, 2016

Fermele de porci din Vrancea și Buzău sunt monitorizate preventiv de ANSVSA, prin medicii veterinari, din cauza pestei porcine africane care omoară în masă porcii din țările din nordul și estul României. Boala se extinde amenințător și a ajuns aproape de granița noastră cu Republica Moldova.

 

Ministrul de interne, Dragoş Ioan Tudorache, a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), pentru adoptarea de urgență a unor măsuri de prevenirea apariţiei pestei porcine africane în România.

 

Autoritatea Veterinar Sanitară a solicitat luarea de decizii în urma unor informări din Ucraina şi Republica Moldova privind apariţia și extinderea pestei porcine africane, scrie news.ro. Cum aminteam mai sus, medicii veterinari din Buzău și Vrancea au început deja să monitorizeze fermele şi să recomande gestionarilor de fonduri de vânătoare să raporteze orice deces în rândul mistreţilor.  Până acum, medicii veterinari au prelevat 20 de probe de la un mistreţ găsit mort şi de la porci bolnavi, pe care le-au trimis la Bucureşti.

 

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat  că ”sunt toate semnele” că există unul sau două cazuri de pestă porcină africană în Republica Moldova și că ”ar fi un dezastru ca maladia să pătrundă în România”, în condiţiile în care nu există vaccin şi singura soluţie ar fi uciderea porcilor şi  distrugerea cadavrelor, scrie news.ro. Boala nu afectează oamenii, dar ucide fără milă porcii.

Încheierea misiunii experților privind stabilirea zonelor de restricție PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 14 februarie 2019

(Comunicat) În ziua de 13 februarie s-a încheiat misiunea experților europeni, care a avut drept scop analizarea posibilităților de modificare ale Anexei Deciziei 709/2014, respectiv, flexibilizare criteriilor de stabilire a zonelor de restricție impuse de evoluția pestei porcine africane (PPA).   În cadrul vizitei au avut loc...

Situația PPA discutată cu experți europeni la București
Autor: meatmilk  /   luni, 11 februarie 2019

(Comunicat) Domnul ministrul Petre DAEA a convocat la sediul MADR cea de-a treia videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, cu experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și cu directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a...