Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermele de porci ies din zona neagră a afacerilor

Autor: Maria Demetriadjoi, 23 iunie, 2016

Fermele crescătorilor de porci din România au înce­put să fie din nou profitabile după ce preţul pe kilogramul de carne de porc în viu a urcat de la 3,4 lei în primele patru luni ale anului la aproximativ 6,2 lei pe kilogram în prezent, cât primesc acum fermierii de la abatoare.

 

Potrivit antrepre­norilor care se ocupă cu creşterea porcinelor, pierderile pe care le-au suferit fermierii în pe­rioa­da ianuarie – aprilie 2016 au fost de ordinul miliardelor de lei, în funcţie de efectivul de animale.

 

„În primele patru luni ale anului,  porcul s-a vândut cu un preţ dezastruos, cu 3,4 lei kilogramul în viu, sub preţul de pro­ducţie, iar acum preţul a ajuns mai bun, dar paguba a fost făcută. Ca să ne recuperăm paguba avem nevoie de cel puţin şase luni de zile, să ajungem la un echilibrul“, a decla­rat pentru ZF Andrei Petru, proprietarul fermei de porci Pigcom, care deţine 20.000 de animale pe care le vinde către abatoarele autorizate, iar 20% din producţie o vinde prin cele patru  magazine proprii.

Compania Pigcom care este în top 10 cele mai mari companii din industria creşterii porcinelor, după cifra de afaceri.

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2018
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 septembrie 2018

(Comunicat) La 1 mai 2018, faţă de aceeaşi dată a anului 2017, efectivele de porcine au scăzut cu 8,0% pe total şi cu 14,2% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2018 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 mai 2017, se constată că ponderea acestora a crescut în regiunile: Nord-Vest...

Reproducția bovinelor de carne în funcție de anotimpuri
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 5 septembrie 2018

Potrivit studiului ”Breeding Seasons”, elaborat de specialiștii Universității din Copenhaga, creșterea efectivelor de bovine de carne de vită prin reproducerea poate avea loc pe parcursul întregului an sau poate fi limitată la o anumită parte a anului. În cazul în car ea are loc într-un sezon restrâns, practica cea mai frecventă...