Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermele de porci ies din zona neagră a afacerilor

Autor: Maria Demetriadjoi, 23 iunie, 2016

Fermele crescătorilor de porci din România au înce­put să fie din nou profitabile după ce preţul pe kilogramul de carne de porc în viu a urcat de la 3,4 lei în primele patru luni ale anului la aproximativ 6,2 lei pe kilogram în prezent, cât primesc acum fermierii de la abatoare.

 

Potrivit antrepre­norilor care se ocupă cu creşterea porcinelor, pierderile pe care le-au suferit fermierii în pe­rioa­da ianuarie – aprilie 2016 au fost de ordinul miliardelor de lei, în funcţie de efectivul de animale.

 

„În primele patru luni ale anului,  porcul s-a vândut cu un preţ dezastruos, cu 3,4 lei kilogramul în viu, sub preţul de pro­ducţie, iar acum preţul a ajuns mai bun, dar paguba a fost făcută. Ca să ne recuperăm paguba avem nevoie de cel puţin şase luni de zile, să ajungem la un echilibrul“, a decla­rat pentru ZF Andrei Petru, proprietarul fermei de porci Pigcom, care deţine 20.000 de animale pe care le vinde către abatoarele autorizate, iar 20% din producţie o vinde prin cele patru  magazine proprii.

Compania Pigcom care este în top 10 cele mai mari companii din industria creşterii porcinelor, după cifra de afaceri.

Domnul Ioan Ladoși, reales în funcția de Președinte al APCPR
Autor: meatmilk  /   luni, 26 martie 2018

(Comunicat) În data de 22 martie 2018 a avut loc, la „Sergiana Center” Brașov, AdunareaGenerală a Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România.   În cadrul Adunării Generale a APCPR au fost prezentate și aprobate materiale  specifice referitoare la activitatea desfășurată în anul 2017: raportul de activitate...

Măsuri dispuse de ANSVSA în zonele afectate de inundaţii
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis instrucţiuni către  Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Judeţene (DSVSA) pentru adoptarea măsurilor de profilaxie generală, profilaxie specifică, de ecarisare şi de sănătate publică, pentru...