Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermele de porci ies din zona neagră a afacerilor

Autor: Maria Demetriadjoi, 23 iunie, 2016

Fermele crescătorilor de porci din România au înce­put să fie din nou profitabile după ce preţul pe kilogramul de carne de porc în viu a urcat de la 3,4 lei în primele patru luni ale anului la aproximativ 6,2 lei pe kilogram în prezent, cât primesc acum fermierii de la abatoare.

 

Potrivit antrepre­norilor care se ocupă cu creşterea porcinelor, pierderile pe care le-au suferit fermierii în pe­rioa­da ianuarie – aprilie 2016 au fost de ordinul miliardelor de lei, în funcţie de efectivul de animale.

 

„În primele patru luni ale anului,  porcul s-a vândut cu un preţ dezastruos, cu 3,4 lei kilogramul în viu, sub preţul de pro­ducţie, iar acum preţul a ajuns mai bun, dar paguba a fost făcută. Ca să ne recuperăm paguba avem nevoie de cel puţin şase luni de zile, să ajungem la un echilibrul“, a decla­rat pentru ZF Andrei Petru, proprietarul fermei de porci Pigcom, care deţine 20.000 de animale pe care le vinde către abatoarele autorizate, iar 20% din producţie o vinde prin cele patru  magazine proprii.

Compania Pigcom care este în top 10 cele mai mari companii din industria creşterii porcinelor, după cifra de afaceri.

Sprijin acordat crescătorilor de suine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.    Comisia Europeană a emis Decizia 6928 din 25.10.2018 de autorizare a schemei de ajutoare instituită de Legea...

Susținerea longevității scroafelor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 28 ianuarie 2019

Scorul optim de stare a corpului, la sfârșitul perioadei de lactație, influențează pozitiv longevitatea scroafelor. Utilizarea probioticelor alimentare a dovedit că este perfect posibilă reducerea pierderilor în greutate, în timpul perioadei de lactație, având ca rezultat îmbunătățirea fertilității scroafelor. În plus,...