Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermele de porci in pragul colapsului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit declaratiilor facute publicatiei „Bursa”, de Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc, fermele de porci din Romania sunt in pragul falimentului.

„In timp ce importurile sunt foarte mari, noi nu putem sa exportam, stand cu productia pe stoc. Acum, aproape ca am ajuns la faliment.”, atrage atentia Caruz, care a adaugat: „Din 300 de ferme care functionau anul trecut, acum nu mai functioneaza decat 80”

Cauzele principale, identificate de Gheorghe Caruz, pentru care s-a ajuns in aceasta situatie ar fi: interdictia exportului pentru fermierii romani, importurile masive, si pretul actual de 4,5-5 lei, la carnea de porc in viu, total necompetitiv. (I.S.)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...