Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermele din timis ar putea fi cele mai mari exportatoare de carne de porc din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania ar putea exporta in spatiul unional european, in anul 2012, o cantitate de 20-25 de mii de tone de carne si de preparate din carne, iar judetul Timis ar putea ocupa primul loc intr-un clasament al exportatorilor autohtoni, deoarece detine cel mai mare efectiv de suine din tara.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat recent pentru AGERPRES ca pentru crescatorii de porci din tara nu va fi prea dificil sa identifice pietele de desfacere, deoarece carnea este de foarte buna calitate si avem cateva produse de nisa, care-si pot gasi cumparatori destul de repede in Germania sau Franta, spre exemplu, printr-o promovare corespunzatoare.

Pentru anul 2012 se estimeaza exporturi de 20-25 mii tone de carne si preparate din carne din Romania. Se va da drumul la produsele de carmangerie, se va putea sa exporti, nu din carnea importata, care era lohn, ci sa exporti brandul, ceea ce este foarte important. Lucrul acesta ne da voie sa avem carne proaspata in piata romaneasca, iar evaluarea mea, pentru viitor, este de peste 120.000-150.000 de tone anual la export.

In afara de Smithfield, mai sunt peste 100 de astfel de unitati. Noi vrem sa reusim, pentru inceput, ca macar 1-2 dintre producatorii nostri sa iasa in fata, a explicat ministrul Agriculturii pentru AGERPRES.
El a spus ca tara noastra a avut un succes excelent la Berlin, unde romanii au fost prezenti cu produse, nu doar traditionale, comune, adaugand ca atat pe pe piata germana, cat si pe cea franceza carnea noastra de porc este extraordinar de apreciata.

Compania americana Smithfield, care a preluat fostul combinat Comtim, este pregatita sa iasa si pe piata occidentala, dupa aprobarea Sistemului Canalizat (SC) de producere a carnii de porc in Romania, destinata punerii pe piata din Uniunea Europeana.

Este o masura absolut necesara pentru producatorii de carne de porc provenita de la porci care-si au originea in exploatatii comerciale din Romania, pentru a putea participa cu carnea de porc romaneasca la comertul intracomunitar, in conditii de competitivitate similare cu ceilalti producatori din UE. Astfel, se creeaza cadrul necesar pentru ca unitatile de productie romanesti sa poata intra in competitie directa cu producatori europeni de carne si produse din carne, care opereaza cu volume importante, la un nivel de performanta ridicat, a declarat pentru AGERPRES Cristina Bodea, PR Manager Smithfield Prod.

La ora actuala, in Timis sunt autorizate trei targuri (Faget, Balint si Lugoj), dar inainte de inchiderea lor, existau 11 astfel de targuri.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...

Fermele din timis ar putea fi cele mai mari exportatoare de carne de porc din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania ar putea exporta in spatiul unional european, in anul 2012, o cantitate de 20-25 de mii de tone de carne si de preparate din carne, iar judetul Timis ar putea ocupa primul loc intr-un clasament al exportatorilor autohtoni, deoarece detine cel mai mare efectiv de suine din tara. Fostul ministru Valeriu Tabara a declarat recent ca pentru crescatorii de porci din tara nu va fi prea dificil sa identifice pietele de desfacere, deoarece carnea este de foarte buna calitate si avem cateva produse de nisa, care-si pot gasi cumparatori destul de repede in Germania sau Franta, spre exemplu, printr-o promovare corespunzatoare.


Pentru anul 2012, se estimeaza exporturi de 20-25 de mii de tone de carne si preparate din carne din Romania. Se va da drumul la produsele de carmangerie, se va putea sa exporti, nu din carnea importata, care era lohn, ci sa exporti brandul, ceea ce este foarte important. Lucrul acesta ne da voie sa avem carne proaspata in piata romaneasca, iar evaluarea mea, pentru viitor, este de peste 120.000-150.000 de tone anual la export. In afara de Smithfield, mai sunt peste 100 de astfel de unitati. Noi vrem sa reusim, pentru inceput, ca macar 1-2 dintre producatorii nostri sa iasa in fata, a explicat Tabara.
Compania americana Smithfield, care a preluat fostul combinat Comtim, este pregatita sa iasa si pe piata occidentala, dupa aprobarea Sistemului Canalizat (SC) de producere a carnii de porc in Romania, destinata punerii pe piata din Uniunea Europeana. Este o masura absolut necesara pentru producatorii de carne de porc provenita de la porcii care-si au originea in exploatatii comerciale din Romania, pentru a putea participa cu carnea de porc romaneasca la comertul intracomunitar, in conditii de competitivitate similare cu ceilalti producatori din UE. Astfel, se creeaza cadrul necesar pentru ca unitatile de productie romanesti sa poata intra in competitie directa cu producatorii europeni de carne si produse din carne, care opereaza cu volume importante, la un nivel de performanta ridicat, a declarat pentru Agerpres Cristina Bodea, PR Manager Smithfield Prod.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...

Meat Milk 2019: GrECo JLT va susține o prezentare în ședința generală din 30 mai
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania GrECo JLT, va participa la Conferința Internațională Meat Milk 2019, care se va desfășura sub titlul ”Protejarea interesului național în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Conform programului, compania va susține o prezentare...

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...