Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermele din timis ar putea fi cele mai mari exportatoare de carne de porc din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania ar putea exporta in spatiul unional european, in anul 2012, o cantitate de 20-25 de mii de tone de carne si de preparate din carne, iar judetul Timis ar putea ocupa primul loc intr-un clasament al exportatorilor autohtoni, deoarece detine cel mai mare efectiv de suine din tara.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat recent pentru AGERPRES ca pentru crescatorii de porci din tara nu va fi prea dificil sa identifice pietele de desfacere, deoarece carnea este de foarte buna calitate si avem cateva produse de nisa, care-si pot gasi cumparatori destul de repede in Germania sau Franta, spre exemplu, printr-o promovare corespunzatoare.

Pentru anul 2012 se estimeaza exporturi de 20-25 mii tone de carne si preparate din carne din Romania. Se va da drumul la produsele de carmangerie, se va putea sa exporti, nu din carnea importata, care era lohn, ci sa exporti brandul, ceea ce este foarte important. Lucrul acesta ne da voie sa avem carne proaspata in piata romaneasca, iar evaluarea mea, pentru viitor, este de peste 120.000-150.000 de tone anual la export.

In afara de Smithfield, mai sunt peste 100 de astfel de unitati. Noi vrem sa reusim, pentru inceput, ca macar 1-2 dintre producatorii nostri sa iasa in fata, a explicat ministrul Agriculturii pentru AGERPRES.
El a spus ca tara noastra a avut un succes excelent la Berlin, unde romanii au fost prezenti cu produse, nu doar traditionale, comune, adaugand ca atat pe pe piata germana, cat si pe cea franceza carnea noastra de porc este extraordinar de apreciata.

Compania americana Smithfield, care a preluat fostul combinat Comtim, este pregatita sa iasa si pe piata occidentala, dupa aprobarea Sistemului Canalizat (SC) de producere a carnii de porc in Romania, destinata punerii pe piata din Uniunea Europeana.

Este o masura absolut necesara pentru producatorii de carne de porc provenita de la porci care-si au originea in exploatatii comerciale din Romania, pentru a putea participa cu carnea de porc romaneasca la comertul intracomunitar, in conditii de competitivitate similare cu ceilalti producatori din UE. Astfel, se creeaza cadrul necesar pentru ca unitatile de productie romanesti sa poata intra in competitie directa cu producatori europeni de carne si produse din carne, care opereaza cu volume importante, la un nivel de performanta ridicat, a declarat pentru AGERPRES Cristina Bodea, PR Manager Smithfield Prod.

La ora actuala, in Timis sunt autorizate trei targuri (Faget, Balint si Lugoj), dar inainte de inchiderea lor, existau 11 astfel de targuri.

Sistemul Hermes Retail Execution, implementat de tot mai multe companii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Mogyi România a implementat sistemul HERMES Retail Execution de la TRANSART automatizându-și astfel activitatea reprezentanților din teren, atât pe partea de organizare, planificare și control al activității agenților, cât și în ce privește colectarea și centralizarea datelor de mercantizare și execuție la raft care...

AFIR: Fonduri nerambursabile pentru procesarea produselor agricole
Autor: meatmilk  /   luni, 19 noiembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale reamintește tuturor celor interesați că în această perioadă sunt fonduri disponibile pentru investiții în procesarea și marketingul  produselor agricole prin intermediul submăsurii 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.   Din alocarea de...

Fermele din timis ar putea fi cele mai mari exportatoare de carne de porc din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania ar putea exporta in spatiul unional european, in anul 2012, o cantitate de 20-25 de mii de tone de carne si de preparate din carne, iar judetul Timis ar putea ocupa primul loc intr-un clasament al exportatorilor autohtoni, deoarece detine cel mai mare efectiv de suine din tara. Fostul ministru Valeriu Tabara a declarat recent ca pentru crescatorii de porci din tara nu va fi prea dificil sa identifice pietele de desfacere, deoarece carnea este de foarte buna calitate si avem cateva produse de nisa, care-si pot gasi cumparatori destul de repede in Germania sau Franta, spre exemplu, printr-o promovare corespunzatoare.


Pentru anul 2012, se estimeaza exporturi de 20-25 de mii de tone de carne si preparate din carne din Romania. Se va da drumul la produsele de carmangerie, se va putea sa exporti, nu din carnea importata, care era lohn, ci sa exporti brandul, ceea ce este foarte important. Lucrul acesta ne da voie sa avem carne proaspata in piata romaneasca, iar evaluarea mea, pentru viitor, este de peste 120.000-150.000 de tone anual la export. In afara de Smithfield, mai sunt peste 100 de astfel de unitati. Noi vrem sa reusim, pentru inceput, ca macar 1-2 dintre producatorii nostri sa iasa in fata, a explicat Tabara.
Compania americana Smithfield, care a preluat fostul combinat Comtim, este pregatita sa iasa si pe piata occidentala, dupa aprobarea Sistemului Canalizat (SC) de producere a carnii de porc in Romania, destinata punerii pe piata din Uniunea Europeana. Este o masura absolut necesara pentru producatorii de carne de porc provenita de la porcii care-si au originea in exploatatii comerciale din Romania, pentru a putea participa cu carnea de porc romaneasca la comertul intracomunitar, in conditii de competitivitate similare cu ceilalti producatori din UE. Astfel, se creeaza cadrul necesar pentru ca unitatile de productie romanesti sa poata intra in competitie directa cu producatorii europeni de carne si produse din carne, care opereaza cu volume importante, la un nivel de performanta ridicat, a declarat pentru Agerpres Cristina Bodea, PR Manager Smithfield Prod.

Atenție, din 2021, UE va anula TVA-ul pentru importurile din țări terțe!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Luând cuvântul la o reuniune organizată cu ocazia Săptămânii Internaționale pentru Siguranța Produselor, Christian Verschueren, directorul general al EuroCommerce, a declarat:   "Membrii noștri sunt profund îngrijorați de afluxul de produse periculoase, inclusiv alimentare, vândute de producătorii și...

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...

Sistemul Hermes Retail Execution, implementat de tot mai multe companii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Mogyi România a implementat sistemul HERMES Retail Execution de la TRANSART automatizându-și astfel activitatea reprezentanților din teren, atât pe partea de organizare, planificare și control al activității agenților, cât și în ce privește colectarea și centralizarea datelor de mercantizare și execuție la raft care...

AFIR: Fonduri nerambursabile pentru procesarea produselor agricole
Autor: meatmilk  /   luni, 19 noiembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale reamintește tuturor celor interesați că în această perioadă sunt fonduri disponibile pentru investiții în procesarea și marketingul  produselor agricole prin intermediul submăsurii 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.   Din alocarea de...