Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermele din timis ar putea fi cele mai mari exportatoare de carne de porc din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania ar putea exporta in spatiul unional european, in anul 2012, o cantitate de 20-25 de mii de tone de carne si de preparate din carne, iar judetul Timis ar putea ocupa primul loc intr-un clasament al exportatorilor autohtoni, deoarece detine cel mai mare efectiv de suine din tara.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat recent pentru AGERPRES ca pentru crescatorii de porci din tara nu va fi prea dificil sa identifice pietele de desfacere, deoarece carnea este de foarte buna calitate si avem cateva produse de nisa, care-si pot gasi cumparatori destul de repede in Germania sau Franta, spre exemplu, printr-o promovare corespunzatoare.

Pentru anul 2012 se estimeaza exporturi de 20-25 mii tone de carne si preparate din carne din Romania. Se va da drumul la produsele de carmangerie, se va putea sa exporti, nu din carnea importata, care era lohn, ci sa exporti brandul, ceea ce este foarte important. Lucrul acesta ne da voie sa avem carne proaspata in piata romaneasca, iar evaluarea mea, pentru viitor, este de peste 120.000-150.000 de tone anual la export.

In afara de Smithfield, mai sunt peste 100 de astfel de unitati. Noi vrem sa reusim, pentru inceput, ca macar 1-2 dintre producatorii nostri sa iasa in fata, a explicat ministrul Agriculturii pentru AGERPRES.
El a spus ca tara noastra a avut un succes excelent la Berlin, unde romanii au fost prezenti cu produse, nu doar traditionale, comune, adaugand ca atat pe pe piata germana, cat si pe cea franceza carnea noastra de porc este extraordinar de apreciata.

Compania americana Smithfield, care a preluat fostul combinat Comtim, este pregatita sa iasa si pe piata occidentala, dupa aprobarea Sistemului Canalizat (SC) de producere a carnii de porc in Romania, destinata punerii pe piata din Uniunea Europeana.

Este o masura absolut necesara pentru producatorii de carne de porc provenita de la porci care-si au originea in exploatatii comerciale din Romania, pentru a putea participa cu carnea de porc romaneasca la comertul intracomunitar, in conditii de competitivitate similare cu ceilalti producatori din UE. Astfel, se creeaza cadrul necesar pentru ca unitatile de productie romanesti sa poata intra in competitie directa cu producatori europeni de carne si produse din carne, care opereaza cu volume importante, la un nivel de performanta ridicat, a declarat pentru AGERPRES Cristina Bodea, PR Manager Smithfield Prod.

La ora actuala, in Timis sunt autorizate trei targuri (Faget, Balint si Lugoj), dar inainte de inchiderea lor, existau 11 astfel de targuri.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...

Fermele din timis ar putea fi cele mai mari exportatoare de carne de porc din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania ar putea exporta in spatiul unional european, in anul 2012, o cantitate de 20-25 de mii de tone de carne si de preparate din carne, iar judetul Timis ar putea ocupa primul loc intr-un clasament al exportatorilor autohtoni, deoarece detine cel mai mare efectiv de suine din tara. Fostul ministru Valeriu Tabara a declarat recent ca pentru crescatorii de porci din tara nu va fi prea dificil sa identifice pietele de desfacere, deoarece carnea este de foarte buna calitate si avem cateva produse de nisa, care-si pot gasi cumparatori destul de repede in Germania sau Franta, spre exemplu, printr-o promovare corespunzatoare.


Pentru anul 2012, se estimeaza exporturi de 20-25 de mii de tone de carne si preparate din carne din Romania. Se va da drumul la produsele de carmangerie, se va putea sa exporti, nu din carnea importata, care era lohn, ci sa exporti brandul, ceea ce este foarte important. Lucrul acesta ne da voie sa avem carne proaspata in piata romaneasca, iar evaluarea mea, pentru viitor, este de peste 120.000-150.000 de tone anual la export. In afara de Smithfield, mai sunt peste 100 de astfel de unitati. Noi vrem sa reusim, pentru inceput, ca macar 1-2 dintre producatorii nostri sa iasa in fata, a explicat Tabara.
Compania americana Smithfield, care a preluat fostul combinat Comtim, este pregatita sa iasa si pe piata occidentala, dupa aprobarea Sistemului Canalizat (SC) de producere a carnii de porc in Romania, destinata punerii pe piata din Uniunea Europeana. Este o masura absolut necesara pentru producatorii de carne de porc provenita de la porcii care-si au originea in exploatatii comerciale din Romania, pentru a putea participa cu carnea de porc romaneasca la comertul intracomunitar, in conditii de competitivitate similare cu ceilalti producatori din UE. Astfel, se creeaza cadrul necesar pentru ca unitatile de productie romanesti sa poata intra in competitie directa cu producatorii europeni de carne si produse din carne, care opereaza cu volume importante, la un nivel de performanta ridicat, a declarat pentru Agerpres Cristina Bodea, PR Manager Smithfield Prod.

Rusia extinde embargoul asupra cărnii din Uniunea Europeană
Autor: Nora Marin  /   vineri, 20 iulie 2018

Global Meat News informează că guvernul moscovit a decis extinderea a embargoului asupra cărnii de porc și a produselor din carne din Uniunea Europeană. Făzând o declarație pe această temă, Vladimir Putin a argumentat că prelungirea va avea un impact pozitiv asupra sectorului rusesc de carne.   Ca urmare, industria cărnii...

ANSVS și Poliţia de Frontieră, acțiuni comune pentru a preveni răspândirea PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) Una dintre măsurile necesare a fi aplicate, în contextul evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) în România și în proximitatea teritoriului național, este aceea de verificare la frontieră, în vederea prevenirii introducerii în România a unor produse de origine animală prin care se poate transmite virusul...

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...