Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermerii canadieni, scoliti sa identifice porcii bolnavi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un program de training tip ABC este oferit fermierilor de catre medicii veterinari din Canada. Ei vor fi asistati si pregatiti sa recunosca porcii bolnavi in stadiile acute, subacute si cronice ale diverselor boli, scrie pigprogress.com.

Programul va include un workshop care va cuprinde si o prezentare video despre simptomele diverselor boli. Fermierii implicati vor trebui sa puna in aplicare cele invatate in crescatoriile proprii de porci, in prima faza asistati de veterinari.

Acest tip de training a fost gandit in colaborare cu compania Pfizer in ideea ca porcii identificati ca bolnavi din vreme isi vor putea primi tratamentul rapid si eficient.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...