Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermieri buzoieni acuzaţi că au încasat ilegal subvenții

Autor: Meat MIlkmiercuri, 18 iunie, 2014

Mii de fermieri din toată ţara, inclusiv din Buzău, care au fost acuzaţi că şi-au încasat ilegal subvenţiile în perioada 2007-2011 au primit banii restanţi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Aşadar, sumele primite reprezintă primele beneficiarilor plăților naționale directe complementare în sectorul zootehnic pe care aceștia nu le-au încasat sau au fost nevoiți să le restituie ca urmare a titlurilor de creanță pentru punerea în aplicare a deciziilor emise de Camera de Conturi.

De prevederile Legii nr. 48/2014 beneficiază pe lângă fermierii deja plătiţi şi fermierii care au avut procese verbale de constatare debit (titluri de creanţă) care sunt a¬nulate prin efectul legii.

”Am promis că rezolvăm această situație dificilă și ne-am ținut de cuvânt. Iată că în doi ani de zile am reușit să reintrăm în normalitate – fermierii vor fi scutiţi de returnarea subvenţiei primite în perioada 2007-2010, iar cei care au plătit deja banii către APIA îi vor primi înapoi”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În perioada 2007-2010, potrivit unor acte normative, subvențiile primite de la Uniunea Europeană erau condiționate de inexistenţa datoriilor la bugetul de stat. Fermierii crescători de animale erau obligaţi, pentru a putea intra în posesia subvenţiei, să scrie o declaraţie pe propria răspundere că nu au datorii restante la bugetul de stat şi/sau la bugetul local, la data solicitării primelor.

Astfel de probleme au existat şi la Buzău, după un control al Curţii de Conturi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Mai exact, în urma unui audit derulat în 2011, Camera de Conturi Buzău a impus APIA să ia din nou la puricat mii de dosare depuse de fermierii din judeţ care au cerut subvenţii pentru animale.(agri-news.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...