Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii aradeni au primit fonduri pentru bunastarea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La Centrul Judetean Arad al APIA, a fost comunicata intrarea in conturile a cinci fermieri aradeni a sumelor aferente cererilor eligibile, reprezentand ajutoarele de stat solicitate pentru realizarea angajamentelor asumate in vederea formarii unei bunastari avicole si a unei bunastari si protectiei pentru porcine, se arata intr-un comunicat al APIA CJ ARAD.

Acordat persoanelor juridice si persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale si celor familiale vizand stimularea competitivitatii sectorului romanesc de crestere a pasarilor si porcilor, acest ajutor vizeaza atingerea obiectivelor europene, prin acoperirea de costuri suplimentare si a pierderii de venituri asumate voluntar.

Centrul Judetean Arad al APIA a inregistrat in acest an cinci cereri de subventii pentre cresterea bunastarii animalelor (doua pentru pasari si trei pentru porci). Suma totala, intrata in conturile celor cinci fermieri este de 5.762.948 lei. Cei doi crescatori de pasari au primit 745.485 lei, pentru cele sase masuri asumate in favoarea bunastarii pasarilor, iar ceilalti trei au incasat un total de 5.017.452 lei, pentru cele sapte masuri asumate in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...