Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii aradeni au primit fonduri pentru bunastarea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La Centrul Judetean Arad al APIA, a fost comunicata intrarea in conturile a cinci fermieri aradeni a sumelor aferente cererilor eligibile, reprezentand ajutoarele de stat solicitate pentru realizarea angajamentelor asumate in vederea formarii unei bunastari avicole si a unei bunastari si protectiei pentru porcine, se arata intr-un comunicat al APIA CJ ARAD.

Acordat persoanelor juridice si persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale si celor familiale vizand stimularea competitivitatii sectorului romanesc de crestere a pasarilor si porcilor, acest ajutor vizeaza atingerea obiectivelor europene, prin acoperirea de costuri suplimentare si a pierderii de venituri asumate voluntar.

Centrul Judetean Arad al APIA a inregistrat in acest an cinci cereri de subventii pentre cresterea bunastarii animalelor (doua pentru pasari si trei pentru porci). Suma totala, intrata in conturile celor cinci fermieri este de 5.762.948 lei. Cei doi crescatori de pasari au primit 745.485 lei, pentru cele sase masuri asumate in favoarea bunastarii pasarilor, iar ceilalti trei au incasat un total de 5.017.452 lei, pentru cele sapte masuri asumate in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor. (TS)

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localități din 19 județe, cu un număr de 993 de focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.412 porci afectați de boală și există 1.198 cazuri la mistreți. În...

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.   La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte,...