Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii britanici cer grăbirea măsurilor de reducere a administrării de antibiotice la porci

Autor: Miruna Soresculuni, 13 iunie, 2016

Asociația Națională a Fermierilor Producători de Carne de Porc (NPA), din Marea Britanie, acuză planificarea „greoaie” a acțiunilor de implementare a noilor măsuri, fapt care întârzie reducerea utilizării antibioticelor la efectivele de animale.

 

„Recentul raport O’Neill privind rezistența antimicrobiană a subliniat una dintre modalitățile cele mai fundamentale de a reduce utilizarea de antibiotice este aceea de a rupe lanțul de transmitere a infecțiilor „, a declarat Dr. George Crayford NPA. „Industria cărnii de porc este pregătită să își joace rolul, dar apreciem că este dificil de a îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea șeptelului național de porcine într-un interval de timp rezonabil, cu excepția cazului în care guvernul ne ajută să depășim aceste obstacole de planificare în creștere. NPA a cerut guvernului să emită orientări în patru domenii: nivelul proporțional al cererii în detaliu; respingerea oricărui amestec al organizațiilor vegane asupra drepturile animalelor; nici o declarație de la terțe părți după încheierea perioadei de consultare, iar aceste calendare stricte să fie respectate.
„Mulți fermieri de porci sunt pregătiți să investească în adăposturi noi, în cazul în care numai ei pot obține aprobarea de planificare în fața unor campanii de intimidare de către grupurile pentru drepturile animalelor”, a adăugat el. O’Neill are dreptate să avertizeze că animalele care trăiesc în condiții non-igienice pot acționa ca un rezervor de rezistență la antimicrobiene și pot accelera răspândirea ei.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...