Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii britanici cer grăbirea măsurilor de reducere a administrării de antibiotice la porci

Autor: Miruna Soresculuni, 13 iunie, 2016

Asociația Națională a Fermierilor Producători de Carne de Porc (NPA), din Marea Britanie, acuză planificarea „greoaie” a acțiunilor de implementare a noilor măsuri, fapt care întârzie reducerea utilizării antibioticelor la efectivele de animale.

 

„Recentul raport O’Neill privind rezistența antimicrobiană a subliniat una dintre modalitățile cele mai fundamentale de a reduce utilizarea de antibiotice este aceea de a rupe lanțul de transmitere a infecțiilor „, a declarat Dr. George Crayford NPA. „Industria cărnii de porc este pregătită să își joace rolul, dar apreciem că este dificil de a îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea șeptelului național de porcine într-un interval de timp rezonabil, cu excepția cazului în care guvernul ne ajută să depășim aceste obstacole de planificare în creștere. NPA a cerut guvernului să emită orientări în patru domenii: nivelul proporțional al cererii în detaliu; respingerea oricărui amestec al organizațiilor vegane asupra drepturile animalelor; nici o declarație de la terțe părți după încheierea perioadei de consultare, iar aceste calendare stricte să fie respectate.
„Mulți fermieri de porci sunt pregătiți să investească în adăposturi noi, în cazul în care numai ei pot obține aprobarea de planificare în fața unor campanii de intimidare de către grupurile pentru drepturile animalelor”, a adăugat el. O’Neill are dreptate să avertizeze că animalele care trăiesc în condiții non-igienice pot acționa ca un rezervor de rezistență la antimicrobiene și pot accelera răspândirea ei.

La KolnMesse s-a sărbătorit ”Anuga Food Frozen”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

În prima săptămână a lunii martie 2019, la KolnMesse, s-a sărbătorit Ziua alimentelor congelate-Anuga. Sărbătoarea culinară a fost introdusă în 1984 de către președintele american, Ronald Reagan, pentru a aduce un omagiu serviciilor industriei alimentare congelate din SUA.   Între timp, industria alimentelor congelate...

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei...