Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii care nu fac producție nu vor primi subvenții

Autor: Meat MIlkjoi, 27 martie, 2014

La finele mandatului său de europarlamentar, democrat-liberalul Rareş Niculescu a postat pe blogul său un scurt bilanţ al activităţii sale Bruxelles, el nefiind pe lista PDL pentru alegerile din 25 mai.

“Ca prim-vicepreședinte, iar apoi ca membru al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a PE, am susținut interesele agriculturilor români, mari și mici, în dezbaterile legate de cea mai importantă reformă a agriculturii europene din ultimii 30 de ani. Această reformă a adus României peste 17 miliarde de euro pentru subvenții și investiții, pentru următorii șapte ani”, a scris Niculescu.

Clujeanul a arătat că “avem capacitatea de a hrăni 100 de milioane de oameni, dar importăm în continuare mâncare de miliarde de euro în fiecare an. Suntem departe de “grânarul Europei” din vremea bunicilor și străbunicilor noștri!”.

“Foarte important mi se pare faptul că am reușit să impunem regula ca nimeni să nu mai primească subvenție europeană dacă nu își lucrează pământul. Este inadmisibil să cumpărăm mâncare de la străini, când noi avem atâtea pământuri nelucrate! Spre deosebire de alte domenii, agricultura a reușit să absoarbă mulți bani europeni, prin grija primarilor noștri și a gospodarilor satelor. De la aderarea la UE, românii au primit cinci miliarde de euro pentru subvenții și tot atâția bani pentru investiții în modernizarea satelor (drumuri, apă, canalizare) și pentru modernizarea agriculturii noastre”, a mai spus Rareş Niculescu referitor la activitatea sa legată de sectorul agricol.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...