Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii chinezi trebuie sa diminueze productia de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii de carne de porc din China ar trebui sa diminueze cantitatea de materie prima, in vederea stabilizarii pretului, arata Reuters, citand surse guvernamentale chineze, informeaza Recolta.eu.

Pretul carnii de porc, un produs de baza in retetele culinare chineze si un element cu o mare influenta asupra inflatiei, cunoaste pentru a patra luna consecutiv scaderi semnificative. Și asta dupa ce pretul s-a diminuat cu aproape o treime fata de anul trecut. Din aceasta cauza, Beijing-ul a creat stocuri importante de carne congelata, astfel incat sa stavileasca pierderile mari pe care fermierii le inregistreaza.

Anul acesta, in centrul tarii, preturile cu amanuntul s-au mai relaxat, insa Beijingul ramane precaut cu privire la o eventuala noua presiune inflationista.

Le sugeram producatorilor de carne de porc sa reajusteze obiceiurile alimentare ale suinelor, astfel incat sa genereze reduceri semnificative ale numarului de scroafe reproducatoare. Astfel, acestia vor rezolva problema actuala a productiei excedentare, care depaseste cererea, se arata intr-un comunicat remis presei si dat publicitatii de catre Comisia pentru Reforma si Dezvoltare Nationala din China, document disponibil pe site-ul www.ndrc.gov.cn.

Unii analisti din piata avertizeaza insa ca preturile carnii de porc – provenienta China – ar putea inregistra cresteri, in lunile urmatoare. Și asta din cauza unei boli care a afectat o parte insemnata din purcei in lunile de iarna, afectiune care isi face loc incet dar sigur in lanturile de distributie.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...