Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii chinezi trebuie sa diminueze productia de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii de carne de porc din China ar trebui sa diminueze cantitatea de materie prima, in vederea stabilizarii pretului, arata Reuters, citand surse guvernamentale chineze, informeaza Recolta.eu.

Pretul carnii de porc, un produs de baza in retetele culinare chineze si un element cu o mare influenta asupra inflatiei, cunoaste pentru a patra luna consecutiv scaderi semnificative. Și asta dupa ce pretul s-a diminuat cu aproape o treime fata de anul trecut. Din aceasta cauza, Beijing-ul a creat stocuri importante de carne congelata, astfel incat sa stavileasca pierderile mari pe care fermierii le inregistreaza.

Anul acesta, in centrul tarii, preturile cu amanuntul s-au mai relaxat, insa Beijingul ramane precaut cu privire la o eventuala noua presiune inflationista.

Le sugeram producatorilor de carne de porc sa reajusteze obiceiurile alimentare ale suinelor, astfel incat sa genereze reduceri semnificative ale numarului de scroafe reproducatoare. Astfel, acestia vor rezolva problema actuala a productiei excedentare, care depaseste cererea, se arata intr-un comunicat remis presei si dat publicitatii de catre Comisia pentru Reforma si Dezvoltare Nationala din China, document disponibil pe site-ul www.ndrc.gov.cn.

Unii analisti din piata avertizeaza insa ca preturile carnii de porc – provenienta China – ar putea inregistra cresteri, in lunile urmatoare. Și asta din cauza unei boli care a afectat o parte insemnata din purcei in lunile de iarna, afectiune care isi face loc incet dar sigur in lanturile de distributie.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...