Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii chinezi trebuie sa diminueze productia de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii de carne de porc din China ar trebui sa diminueze cantitatea de materie prima, in vederea stabilizarii pretului, arata Reuters, citand surse guvernamentale chineze, informeaza Recolta.eu.

Pretul carnii de porc, un produs de baza in retetele culinare chineze si un element cu o mare influenta asupra inflatiei, cunoaste pentru a patra luna consecutiv scaderi semnificative. Și asta dupa ce pretul s-a diminuat cu aproape o treime fata de anul trecut. Din aceasta cauza, Beijing-ul a creat stocuri importante de carne congelata, astfel incat sa stavileasca pierderile mari pe care fermierii le inregistreaza.

Anul acesta, in centrul tarii, preturile cu amanuntul s-au mai relaxat, insa Beijingul ramane precaut cu privire la o eventuala noua presiune inflationista.

Le sugeram producatorilor de carne de porc sa reajusteze obiceiurile alimentare ale suinelor, astfel incat sa genereze reduceri semnificative ale numarului de scroafe reproducatoare. Astfel, acestia vor rezolva problema actuala a productiei excedentare, care depaseste cererea, se arata intr-un comunicat remis presei si dat publicitatii de catre Comisia pentru Reforma si Dezvoltare Nationala din China, document disponibil pe site-ul www.ndrc.gov.cn.

Unii analisti din piata avertizeaza insa ca preturile carnii de porc – provenienta China – ar putea inregistra cresteri, in lunile urmatoare. Și asta din cauza unei boli care a afectat o parte insemnata din purcei in lunile de iarna, afectiune care isi face loc incet dar sigur in lanturile de distributie.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...