Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii chinezi trebuie sa diminueze productia de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii de carne de porc din China ar trebui sa diminueze cantitatea de materie prima, in vederea stabilizarii pretului, arata Reuters, citand surse guvernamentale chineze, informeaza Recolta.eu.

Pretul carnii de porc, un produs de baza in retetele culinare chineze si un element cu o mare influenta asupra inflatiei, cunoaste pentru a patra luna consecutiv scaderi semnificative. Și asta dupa ce pretul s-a diminuat cu aproape o treime fata de anul trecut. Din aceasta cauza, Beijing-ul a creat stocuri importante de carne congelata, astfel incat sa stavileasca pierderile mari pe care fermierii le inregistreaza.

Anul acesta, in centrul tarii, preturile cu amanuntul s-au mai relaxat, insa Beijingul ramane precaut cu privire la o eventuala noua presiune inflationista.

Le sugeram producatorilor de carne de porc sa reajusteze obiceiurile alimentare ale suinelor, astfel incat sa genereze reduceri semnificative ale numarului de scroafe reproducatoare. Astfel, acestia vor rezolva problema actuala a productiei excedentare, care depaseste cererea, se arata intr-un comunicat remis presei si dat publicitatii de catre Comisia pentru Reforma si Dezvoltare Nationala din China, document disponibil pe site-ul www.ndrc.gov.cn.

Unii analisti din piata avertizeaza insa ca preturile carnii de porc – provenienta China – ar putea inregistra cresteri, in lunile urmatoare. Și asta din cauza unei boli care a afectat o parte insemnata din purcei in lunile de iarna, afectiune care isi face loc incet dar sigur in lanturile de distributie.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...