Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii de porci din ue incalca repetat legea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vasta majoritate a celor 250 milioane porci crescuti annual in UE este produsa in conditii ilegale si inumane, asa pretinde grupul pentru bunastarea animalelor Compassion in World Farming (CIWF) si Coalitia Europeana pentru Animalele de Ferma (ECFA), citat de presa internationala.

Grupurile au revelat rezultatele unei investigatii sub acoperire facute timp de 18 luni privind conformarea la regulile UE de bunastare a animalelor. Raportul sustine ca,in ciuda noii legislatii introdusa in 2003, pentru a imbunatati bunastarea porcilor, aceste legi sunt incalcate permanent de fermierii de porci.

Legislatia din 2003 cere ca porcilor sa li se dea materiale suplimentare cum ar fi paiele, pentru ca ei sa poata avea comportamentul natural de ramat, furajat si explorat. Legea interzice de asemenea taierii cozilor, operatiune frecvent practicata de fermieri pentru a preveni muscarea cozii.

Investigatia a acoperit 74 ferme porci din sase state membre – Danemarca, Ungaria, Germania, Spania, Olanda si Marea Britanie. CIWF si ECFA sustin ca Spania si Germania stau cel mai prost la acest capitol. Rezultatele arata ca,in ciuda interdictiei taierii cozilor, 90% din porcii crescuti in UE au cozile taiate, iar 67% sunt tinuti pe pardoseala incomoda cu gratar complet.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...