Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii de porci din ue incalca repetat legea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vasta majoritate a celor 250 milioane porci crescuti annual in UE este produsa in conditii ilegale si inumane, asa pretinde grupul pentru bunastarea animalelor Compassion in World Farming (CIWF) si Coalitia Europeana pentru Animalele de Ferma (ECFA), citat de presa internationala.

Grupurile au revelat rezultatele unei investigatii sub acoperire facute timp de 18 luni privind conformarea la regulile UE de bunastare a animalelor. Raportul sustine ca,in ciuda noii legislatii introdusa in 2003, pentru a imbunatati bunastarea porcilor, aceste legi sunt incalcate permanent de fermierii de porci.

Legislatia din 2003 cere ca porcilor sa li se dea materiale suplimentare cum ar fi paiele, pentru ca ei sa poata avea comportamentul natural de ramat, furajat si explorat. Legea interzice de asemenea taierii cozilor, operatiune frecvent practicata de fermieri pentru a preveni muscarea cozii.

Investigatia a acoperit 74 ferme porci din sase state membre – Danemarca, Ungaria, Germania, Spania, Olanda si Marea Britanie. CIWF si ECFA sustin ca Spania si Germania stau cel mai prost la acest capitol. Rezultatele arata ca,in ciuda interdictiei taierii cozilor, 90% din porcii crescuti in UE au cozile taiate, iar 67% sunt tinuti pe pardoseala incomoda cu gratar complet.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...