Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii de porci din ue incalca repetat legea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vasta majoritate a celor 250 milioane porci crescuti annual in UE este produsa in conditii ilegale si inumane, asa pretinde grupul pentru bunastarea animalelor Compassion in World Farming (CIWF) si Coalitia Europeana pentru Animalele de Ferma (ECFA), citat de presa internationala.

Grupurile au revelat rezultatele unei investigatii sub acoperire facute timp de 18 luni privind conformarea la regulile UE de bunastare a animalelor. Raportul sustine ca,in ciuda noii legislatii introdusa in 2003, pentru a imbunatati bunastarea porcilor, aceste legi sunt incalcate permanent de fermierii de porci.

Legislatia din 2003 cere ca porcilor sa li se dea materiale suplimentare cum ar fi paiele, pentru ca ei sa poata avea comportamentul natural de ramat, furajat si explorat. Legea interzice de asemenea taierii cozilor, operatiune frecvent practicata de fermieri pentru a preveni muscarea cozii.

Investigatia a acoperit 74 ferme porci din sase state membre – Danemarca, Ungaria, Germania, Spania, Olanda si Marea Britanie. CIWF si ECFA sustin ca Spania si Germania stau cel mai prost la acest capitol. Rezultatele arata ca,in ciuda interdictiei taierii cozilor, 90% din porcii crescuti in UE au cozile taiate, iar 67% sunt tinuti pe pardoseala incomoda cu gratar complet.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...