Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii din SUA contestă preluarea Smithfield de către chinezi

Autor: Meat MIlkmarți, 4 iunie, 2013

Potrivit The Meat Site,  fermierii americani au atacat preluarea Smithfield Foods de către procesatorul de carne chinez Shuanghui.

Președintele Uniunii Naționale a Fermierilor (NFU), Roger Johnson a spus că impactul unei astfel decizii care aduce o creștere sectorului cărnii trebuie să fie luat în considerare.

„Datorită sistemului său de integrare pe verticală a producției, Smithfield a fost deosebit de atractiv pentru achiziționarea de către o companie străină. Acum, dintr-o dată, 26% carne de porc prelucrată din SUA și 15% din producția de porc domestică va fi controlată de către o societate străină „, a declarat acesta.

„Este probabil ca piața de carne de porc din SUA să resimtă o presiune suplimentară a prețurilor, din cauză că Smithfield urmărește să furnizeze carne de porc ieftină pe piața chineză cu carne de porc.

„Este nevoie de studii suplimentare și înțelegerea piețelor, împreună cu întărirea aplicării legilor anti-trust.

„Micii fermieri independenți și fermierii medii nu pot avea succes în absența protecției împotriva practicilor comerciale neloiale, anti-concurențiale de către cei care controlează piața.” (Elena Radu)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...