Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii din Țara Galilor iau măsuri sporite împotriva bolii limbii albastre

Autor: Miruna Soresculuni, 18 aprilie, 2016

Comunitatea agricolă din Țara Galilor a fost îndemnată de către Asociația de promovare a cărnii din Țara Galilor (HCC) să fie vigilentă în ceea ce privește bunăstarea animalelor, după ce au fost raportate mai multe focare ale bolii limbii albastre, în Franța.
„HCC îi încurajează pe fermieri să rămână în alertă în ceea ce privește acest virus”, a declarat James Ruggeri, directorul de dezvoltare a HCC.

”Ar trebui să-i combatem puternic pe cei ce sunt de părere că aceasta este o boală cu impact redus și trebuie să fim foarte atenți că, în timp, se poate dezvolta o imunitate la această boală, dar noi nu credem că este cazul despre așa ceva, în situația Franței”:

 

Pentru a face față epidemiei, guvernul francez a creat un serotip al virusului bolii limbii albastre (BTV80) și a impus restricții de deplasare a animalelor și obligativitatea ca acestea să fie vaccinate, pentru a restricționa extinderea bolii.

”Este foarte important ca producătorii din zonele potențial vulnerabile să fie conștiente de riscul bolii limbii albastra și să ia toate măsurile mecesare pentru a-și proteja animalele”, a mai adăugat acesta.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 28 septembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 233 de localități din 13 județe, cu un număr de 952 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale) și 72 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 323.754 de porci afectați de boală.   Au fost stinse până la această dată 5 focare...

ANSVSA: Despăgubiri de cca 12 milioane de lei, celor afectați de PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 20 septembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 227 de localități din 13 județe, cu un număr de 927 de focare (dintre care 11 în exploatații comerciale) și 62 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 311.869 de porci afectați de boală.   Au fost stinse până la această dată 5 focare...