Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii din Țara Galilor iau măsuri sporite împotriva bolii limbii albastre

Autor: Miruna Soresculuni, 18 aprilie, 2016

Comunitatea agricolă din Țara Galilor a fost îndemnată de către Asociația de promovare a cărnii din Țara Galilor (HCC) să fie vigilentă în ceea ce privește bunăstarea animalelor, după ce au fost raportate mai multe focare ale bolii limbii albastre, în Franța.
„HCC îi încurajează pe fermieri să rămână în alertă în ceea ce privește acest virus”, a declarat James Ruggeri, directorul de dezvoltare a HCC.

”Ar trebui să-i combatem puternic pe cei ce sunt de părere că aceasta este o boală cu impact redus și trebuie să fim foarte atenți că, în timp, se poate dezvolta o imunitate la această boală, dar noi nu credem că este cazul despre așa ceva, în situația Franței”:

 

Pentru a face față epidemiei, guvernul francez a creat un serotip al virusului bolii limbii albastre (BTV80) și a impus restricții de deplasare a animalelor și obligativitatea ca acestea să fie vaccinate, pentru a restricționa extinderea bolii.

”Este foarte important ca producătorii din zonele potențial vulnerabile să fie conștiente de riscul bolii limbii albastra și să ia toate măsurile mecesare pentru a-și proteja animalele”, a mai adăugat acesta.

Încheierea misiunii experților privind stabilirea zonelor de restricție PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 14 februarie 2019

(Comunicat) În ziua de 13 februarie s-a încheiat misiunea experților europeni, care a avut drept scop analizarea posibilităților de modificare ale Anexei Deciziei 709/2014, respectiv, flexibilizare criteriilor de stabilire a zonelor de restricție impuse de evoluția pestei porcine africane (PPA).   În cadrul vizitei au avut loc...

Situația PPA discutată cu experți europeni la București
Autor: meatmilk  /   luni, 11 februarie 2019

(Comunicat) Domnul ministrul Petre DAEA a convocat la sediul MADR cea de-a treia videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, cu experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și cu directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a...