Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii din Țara Galilor iau măsuri sporite împotriva bolii limbii albastre

Autor: Miruna Soresculuni, 18 aprilie, 2016

Comunitatea agricolă din Țara Galilor a fost îndemnată de către Asociația de promovare a cărnii din Țara Galilor (HCC) să fie vigilentă în ceea ce privește bunăstarea animalelor, după ce au fost raportate mai multe focare ale bolii limbii albastre, în Franța.
„HCC îi încurajează pe fermieri să rămână în alertă în ceea ce privește acest virus”, a declarat James Ruggeri, directorul de dezvoltare a HCC.

”Ar trebui să-i combatem puternic pe cei ce sunt de părere că aceasta este o boală cu impact redus și trebuie să fim foarte atenți că, în timp, se poate dezvolta o imunitate la această boală, dar noi nu credem că este cazul despre așa ceva, în situația Franței”:

 

Pentru a face față epidemiei, guvernul francez a creat un serotip al virusului bolii limbii albastre (BTV80) și a impus restricții de deplasare a animalelor și obligativitatea ca acestea să fie vaccinate, pentru a restricționa extinderea bolii.

”Este foarte important ca producătorii din zonele potențial vulnerabile să fie conștiente de riscul bolii limbii albastra și să ia toate măsurile mecesare pentru a-și proteja animalele”, a mai adăugat acesta.

Europa, devastată de pesta porcină africană
Autor: Maria Demetriad  /   sâmbătă, 10 februarie 2018

Epidemia persistentă de pestă porcină africană (ASF) ar putea genera pierderi în industria porcilor din Ucraina, de cca 30 de miliarde de dolari, în următorii 15 ani, a afirmat Serviciul de Stat pentru Securitate Alimentară și Protecția Consumatorilor, citând estimările Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

ANSVSA: Proiect privind regulile de biosecuritate în exploataţiile de păsări
Autor: meatmilk  /   joi, 8 februarie 2018

(Comunicat ANSVSA) Văzând Referatul de aprobare nr. …….. din……………., întocmit de către Direcţia Generală Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ţinând cont de prevederile art. 63 şi ale art. 10 lit. b) din Ordonanţa...