Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii din UE vor primi cu 25% mai mult plăţi directe

Autor: Meat MIlkvineri, 22 noiembrie, 2013

Parlamentul European a adoptat noua politică agricolă comună a Uniunii Europene. Strategia pentru perioada de până în anul 2020 pune accent pe subvenţiile directe şi pe culturile ecologice şi îi va avantaja pe tinerii fermieri:

Odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări, vor putea accesa fonduri agricole doar cei care dovedesc că activitatea agricolă pe care o desfăşoară contribuie substanţial la veniturile generale.

Dacian Cioloş, comisarul pentru agricultură, a declarat pentru RRA:” Plăţile directe vor fi rebalansate şi îndreptate către grupurile ţintă. Prin măsurile pentru protecţia mediului, politica agricolă comună va proteja biodiversitatea, calitatea apei şi a solului, fapt care va contribui la o dezvoltare pe termen lung a agriculturii, pentru conservarea securităţii alimentare.

Comisarul pentru agricultură Dacian Cioloş, a mai făcut referire la faptul că acordul adoptat prevede că 30% din plăţile directe către statele membre vor putea fi accesate doar dacă măsurile finanţate includ şi proceduri de protecţie a mediului. Fermierii, care au vârste de până la 41 de ani şi îşi încep activitatea în agricultură cu 25 până la 90 de hectare, vor primi cu 25% mai mult plăţi directe. În schimb, fermele mari, către care sunt direcţionate sume de peste 150.000 de euro, vor avea o reducere de 5% pentru sumele care depăşesc acest prag.(Radio România Actualități)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...