Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii francezi protestează blocând accesul în magazine

Autor: Meat MIlkjoi, 13 iunie, 2013

Potrivit The Meat Site, crescătorii de porci francezi au format un blocaj coordonat în jurul magazinelor de vânzare cu amănuntul din nord și vest săptămâna trecută în semn de protest față de prețurile oferite la poarta fermei.

Fermierii reprezentați de Uniunea FNSEA s-au declarat exasperați de faptul că deși le-au fost promise unele schimbări ale prețurilor luna trecută, până acum nu a avut loc nicio schimbare.

Ei au declarat ca le-a fost promisă o mărire a prețului, dar nu sa întâmplat nimic în afară de un simplu anunț în presa de afaceri de către proprietarul lanțului de retail, Michel-Edouard Leclerc.

FNSEA a declarat că fermierii au investit masiv în ultimii ani pentru a îndeplini cerințele de bunăstare cu speranța  obținerii unor prețuri mai mari, dar aceste așteptări nu au fost îndeplinite, în ciuda marjelor de preț văzute pe rafturile de carne din magazine.

Fermierii au spus că, odată cu creșterea costurilor de producție și a prețurilor de vânzare tot mai mici, pierderile producătorilor sunt în creștere.

Ei au spus că mediatorul industriei trebuie să ridice imediat prețurile oferite producătorilor.

De asemenea, ei au solicitat o etichetare clară pentru carnea de porc franceză, astfel încât consumatorii să o poată diferenția de importurile mai ieftine.

FNSEA spus că această campanie pentru prețuri mai corecte va continua.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...