Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii irlandezi solicită investigarea procesatorilor de carne de vită

Autor: Maria Demetriadjoi, 5 septembrie, 2019

Pe măsură ce continuă protestele în faţa companiilor de procesare a cărnii de vită din Irlanda, Irish Farmers Association (IFA) a solicitat guvernului să înființeze o Comisie de anchetă care să examineze marjele şi afacerile cu carne ale procesatorilor, de-a lungul lanțului de aprovizionare.

 

În acest sens, președintele IFA, Joe Healy, afirmă că, în timp ce termenii de referință sunt impuşi fermierilor irlandezi, ancheta ar trebui să aibă acces deplin la documentele procesatorilor de carne și să poată stabili ce li se plătește pentru fiecare parte a animalului, în cauză fiind bovinele de carne. „Transparența deplină a prețului de-a lungul lanțului trebuie să fie un element esențial al anchetei”, a spus el.

 

În timpul discuțiilor purtate, s-a convenit asupra declanşării unei investigaţii supravegheată  de organismul comercial de procesare Meat Industry Ireland, IFA și grupul de lobby Beef Plan Movement. Investigația va analiza prețurile de-a lungul lanțului de aprovizionare.

 

Healy a sugerat că, de asemenea, Comisia trebuie să poată verifica dacă anumite specificații sunt solicitate de clienții cu amănuntul și dacă acest lucru justifică aplicarea acestora în ceea ce privește prețurile bovinelor. El a spus că ar trebui să se analizeze și ce se întâmplă cu loturile de furaje controlate din fabrică și modul în care acestea sunt folosite pentru a manipula prețurile bovinelor.

 

„Comisia trebuie să aibă puterea de a constrânge să apară martorii și, de asemenea, ar trebui să aibă acces la informațiile financiare de la procesatori și comercianți cu amănuntul, pentru a stabili marja de profit pe care o obțin din carnea de vită”.

„Mozzarella di Bufala Campana” a primit protecție IGP la nivel mondial
Autor: Nora Marin  /   luni, 26 august 2019

Efortul Uniunii Europene de a deține proprietatea exclusivă a termenilor obișnuiți de brânză bazată pe origine s-a încheiat cu un nou acord, protejând „mozzarella” în întreaga lume.   Utilizarea etichetelor precum parmezanul, Feta, Asiago și Mozzarella în brânză a fost pusă în discuție prin prioritatea...

Müller își extinde operațiunile în UK
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 1 august 2019

Pentru a contracara efectelenegative ale Brexit, Muller a finalizat un proiect de extindere a afacerilor din Marea Britanie în valoare de 50 milioane lire sterline, prin construirea unei fabrici de iaurt refrigerat, capabil sa produca anual 500 milioane de porții.   Compania a declarat că investiția, care a creat 65 de noi locuri de...