Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii pot beneficia de de pana la 1,6 milioane de euro pentru infiintarea sau modernizarea fermelor mixte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Solicitantii de fonduri europene pot beneficia de pana la 1,6 milioane de euro pentru infiintarea sau modernizarea fermelor mixte, prin care se pot creste animale si realiza culturi vegetale (grau, porumb, lucerna, etc.), in cadrul unei singure investitii, se arata intr-un comunicat al Agentiei de Plati Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Acesti solicitanti pot primi finantare nerambursabila de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) prin Masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole.

In perioada 2010 – 2013, prin Masura 121, se acorda beneficiarilor fonduri nerambursabile intre 40% si 75% din valoarea eligibila a proiectului, acestea reprezentand cofinantarea publica, la care se adauga contributia privata. Valoarea maxima eligibila a proiectului poate fi de 2 milioane de euro, cu exceptia proiectelor care includ si investitii pentru producerea si utilizarea energiei regenerabile, in acest caz fiind de 3 milioane de euro. Suma minima acceptata a unui proiect pentru modernizarea exploatatiilor agricole este de 5.000 de euro.

Pentru finantarea unui proiect de investitii intr-o ferma mixta, beneficiarului ii poate fi decontat maxim 1,6 milioane euro din cheltuielile pe care acesta le-a efectuat. Cheltuielile eligibile sunt cele care se deconteaza de catre APDRP, cele neeligibile fiind suportate de beneficiarul proiectului.

In cadrul unei ferme mixte, beneficiarul poate achizitiona: bovine pentru lapte, porcine pentru reproductie sau ingrasat, ovine, caprine si pasari, acestea fiind incadrate ca si cheltuieli neeligibile. De asemenea, acesta poate dota investitia cu tehnologii specifice pentru culturile vegetale, achizitionand echipamente performante, acestea incadrandu-se in cheltuielile eligibile. Astfel, se pot cumpara tractoare, combine, remorci, semanatoare, masini si utilaje. Acestea determina cresterea productivitatii muncii, imbunatatirea calitatii produselor agricole si imbunatatirea conditiilor de lucru.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...