Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii pot beneficia de de pana la 1,6 milioane de euro pentru infiintarea sau modernizarea fermelor mixte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Solicitantii de fonduri europene pot beneficia de pana la 1,6 milioane de euro pentru infiintarea sau modernizarea fermelor mixte, prin care se pot creste animale si realiza culturi vegetale (grau, porumb, lucerna, etc.), in cadrul unei singure investitii, se arata intr-un comunicat al Agentiei de Plati Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Acesti solicitanti pot primi finantare nerambursabila de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) prin Masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole.

In perioada 2010 – 2013, prin Masura 121, se acorda beneficiarilor fonduri nerambursabile intre 40% si 75% din valoarea eligibila a proiectului, acestea reprezentand cofinantarea publica, la care se adauga contributia privata. Valoarea maxima eligibila a proiectului poate fi de 2 milioane de euro, cu exceptia proiectelor care includ si investitii pentru producerea si utilizarea energiei regenerabile, in acest caz fiind de 3 milioane de euro. Suma minima acceptata a unui proiect pentru modernizarea exploatatiilor agricole este de 5.000 de euro.

Pentru finantarea unui proiect de investitii intr-o ferma mixta, beneficiarului ii poate fi decontat maxim 1,6 milioane euro din cheltuielile pe care acesta le-a efectuat. Cheltuielile eligibile sunt cele care se deconteaza de catre APDRP, cele neeligibile fiind suportate de beneficiarul proiectului.

In cadrul unei ferme mixte, beneficiarul poate achizitiona: bovine pentru lapte, porcine pentru reproductie sau ingrasat, ovine, caprine si pasari, acestea fiind incadrate ca si cheltuieli neeligibile. De asemenea, acesta poate dota investitia cu tehnologii specifice pentru culturile vegetale, achizitionand echipamente performante, acestea incadrandu-se in cheltuielile eligibile. Astfel, se pot cumpara tractoare, combine, remorci, semanatoare, masini si utilaje. Acestea determina cresterea productivitatii muncii, imbunatatirea calitatii produselor agricole si imbunatatirea conditiilor de lucru.

Vizibilitatea mărcilor de lactate în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în...