Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii pot beneficia de de pana la 1,6 milioane de euro pentru infiintarea sau modernizarea fermelor mixte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Solicitantii de fonduri europene pot beneficia de pana la 1,6 milioane de euro pentru infiintarea sau modernizarea fermelor mixte, prin care se pot creste animale si realiza culturi vegetale (grau, porumb, lucerna, etc.), in cadrul unei singure investitii, se arata intr-un comunicat al Agentiei de Plati Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Acesti solicitanti pot primi finantare nerambursabila de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) prin Masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole.

In perioada 2010 – 2013, prin Masura 121, se acorda beneficiarilor fonduri nerambursabile intre 40% si 75% din valoarea eligibila a proiectului, acestea reprezentand cofinantarea publica, la care se adauga contributia privata. Valoarea maxima eligibila a proiectului poate fi de 2 milioane de euro, cu exceptia proiectelor care includ si investitii pentru producerea si utilizarea energiei regenerabile, in acest caz fiind de 3 milioane de euro. Suma minima acceptata a unui proiect pentru modernizarea exploatatiilor agricole este de 5.000 de euro.

Pentru finantarea unui proiect de investitii intr-o ferma mixta, beneficiarului ii poate fi decontat maxim 1,6 milioane euro din cheltuielile pe care acesta le-a efectuat. Cheltuielile eligibile sunt cele care se deconteaza de catre APDRP, cele neeligibile fiind suportate de beneficiarul proiectului.

In cadrul unei ferme mixte, beneficiarul poate achizitiona: bovine pentru lapte, porcine pentru reproductie sau ingrasat, ovine, caprine si pasari, acestea fiind incadrate ca si cheltuieli neeligibile. De asemenea, acesta poate dota investitia cu tehnologii specifice pentru culturile vegetale, achizitionand echipamente performante, acestea incadrandu-se in cheltuielile eligibile. Astfel, se pot cumpara tractoare, combine, remorci, semanatoare, masini si utilaje. Acestea determina cresterea productivitatii muncii, imbunatatirea calitatii produselor agricole si imbunatatirea conditiilor de lucru.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...