Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii pot solicita apia adeverinte pentru contractarea creditelor destinate protectiei suinelor si pasarilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) elibereaza, beneficiarilor ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si, respectiv, in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor, adeverinte pentru accesarea de credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile comerciale care au incheiat conventii cu Agentia, se arata intr-un comunicat de presa.

APIA informeaza, de asemenea, ca a incheiat, in acest sens, doua noi conventii: cu BRD – Groupe Societe Generale SA si respectiv cu Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania. Astfel, pana in prezent, Agentia a incheiat conventii de acest fel cu un numar total de cinci banci.

APIA elibereaza, la solicitarea scrisa a beneficiarului, o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus Cererea pentru solicitarea ajutorului de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si, respectiv, in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor si, de asemenea, ca au fost efectuate verificarile administrative asupra Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare. In adeverinta este mentionata si suma calculata in baza Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...