Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii romani risca sa fie exclusi din organizatia europeana copa-cogeca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii romani risca sa fie exclusi din 15 iunie din organizatia europeana a producatorilor COPA-COGECA, daca nu platesc cotizatia de 200.000 de euro, a declarat, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania, Viorel Matei, intr-o conferinta internationala dedicata sectorului agricol din Romania AgriBusiness Forum 2011.

FNPAR este singura organizatie profesionala nationala, recunoscuta si afiliata la organizatia europeana de profil COPA-COGECA, dar risca sa fie exclusa pentru ca Romania, statul, nu poate ajuta organizatia fermierilor romani sa plateasca o suma de 200.000 de euro. Organizatia se zbate in saracie lucie, am colectat bani de la membrii FNPAR pentru a plati aceasta cotizatie si pentru a putea lua parte la politicile agrare europene', a declarat Matei, citat de agroazi.ro.

FNAPR considera ca ministrul agriculturii pune in pericol reprezentarea agricultorilor romani la organizatia europeana de profil COPA-COGECA. Domnul Tabara vede totul doar din punct de vedere politic. Refuza cu incapatanare sa achite cotizatia si traducerea in si din limba romana la COPA-COGECA, doar pentru ca Romania este reprezentata de Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli (FNPAR), si nu de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), asa cum doreste dansul, pentru ca presedintele LAPAR este membru PD-L. Saptamana viitoare ii vom prezenta aceasta situatie si presedintelui Traian Basescu, care speram ca va avea o abordare mai obiectiva avand in vedere faptul ca este vorba de interesul Romaniei, nu de interesul unui partid sau altul. Ceea ce face domnul Tabara este un atac la drepturile agricultorilor romani, a punctat Viorel Matei.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...