Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii romani risca sa fie exclusi din organizatia europeana copa-cogeca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii romani risca sa fie exclusi din 15 iunie din organizatia europeana a producatorilor COPA-COGECA, daca nu platesc cotizatia de 200.000 de euro, a declarat, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania, Viorel Matei, intr-o conferinta internationala dedicata sectorului agricol din Romania AgriBusiness Forum 2011.

FNPAR este singura organizatie profesionala nationala, recunoscuta si afiliata la organizatia europeana de profil COPA-COGECA, dar risca sa fie exclusa pentru ca Romania, statul, nu poate ajuta organizatia fermierilor romani sa plateasca o suma de 200.000 de euro. Organizatia se zbate in saracie lucie, am colectat bani de la membrii FNPAR pentru a plati aceasta cotizatie si pentru a putea lua parte la politicile agrare europene', a declarat Matei, citat de agroazi.ro.

FNAPR considera ca ministrul agriculturii pune in pericol reprezentarea agricultorilor romani la organizatia europeana de profil COPA-COGECA. Domnul Tabara vede totul doar din punct de vedere politic. Refuza cu incapatanare sa achite cotizatia si traducerea in si din limba romana la COPA-COGECA, doar pentru ca Romania este reprezentata de Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli (FNPAR), si nu de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), asa cum doreste dansul, pentru ca presedintele LAPAR este membru PD-L. Saptamana viitoare ii vom prezenta aceasta situatie si presedintelui Traian Basescu, care speram ca va avea o abordare mai obiectiva avand in vedere faptul ca este vorba de interesul Romaniei, nu de interesul unui partid sau altul. Ceea ce face domnul Tabara este un atac la drepturile agricultorilor romani, a punctat Viorel Matei.

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...

8 finaliști la Arena Bucătarilor-Selgros 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) „Arena Bucătarilor”, cel mai important concurs național de artă culinară dedicat profesioniștilor gastronomiei și-a desemnat cei 8 finaliști, în urma semifinalelor regionale desfășurate pe 19 și 20 mai la București.   Actul final al celei de-a noua ediții a competiției de gătit deschisă bucătarilor...