Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii romani vor primi de la ce printr-o schema temporara pana la 15.000 de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii din Romania vor primi pana la 15 000 de euro, dupa ce Comisia Europeana a autorizat, joi 20 aprilie 2011, o schema temporara pentru acordarea fermierilor din Romania a unor ajutoare financiare, destinate operatorilor din agricultura care intampina greutati din cauza crizei financiare, se arata intr-un comunicat de presa.

In 2010, mai multe state membre UE, printre care si Romania, au solicitat Comisiei Europene prelungirea aplicarii Cadrului comunitar temporar pentru masurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finantare in contextul actualei crize financiare si economice (Cadrul temporar), argumentand ca efectele acestei crize se resimt si in 2011 in multe sectoare economice, printre care si in agricultura.

Prezenta schema a fost notificata de Romania in decembrie 2010, aceasta adresandu-se, conform pct. 2.2. din Cadrul temporar, fermierilor din domeniul productiei primare de produse agricole si reprezentand o subventie directa, per hectar si unitate vita mare.

Prin aceasta notificare, autoritatile romane au demonstrat ca fermierii romani din toate sectoarele agricole se confrunta cu o lipsa acuta de capital (in conditiile cresterii constante de preturi la inputuri), exploatatiile cele mai afectate fiind cele care au investit si aplica tehnologii agrotehnice mecanizate in scopul obtinerii de produse agricole primare destinate comercializarii. Acestea se regasesc atat in sectorul vegetal, horticol cat si zootehnic.

In prezent, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) asteapta finalizarea procedurii institutionale comunitare pentru primirea Deciziei Comisiei Europene de aprobare a schemei de ajutor temporar, avand alocate resurse financiare pentru punerea in aplicare a acesteia. Avand in vedere procedurile tehnice de punere in aplicare a schemei, MADR apreciaza ca finantarea se va acorda la finalul anului 2011, sau cel mai tarziu in primul trimestru al anului 2012.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...