Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii romani vor primi de la ce printr-o schema temporara pana la 15.000 de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii din Romania vor primi pana la 15 000 de euro, dupa ce Comisia Europeana a autorizat, joi 20 aprilie 2011, o schema temporara pentru acordarea fermierilor din Romania a unor ajutoare financiare, destinate operatorilor din agricultura care intampina greutati din cauza crizei financiare, se arata intr-un comunicat de presa.

In 2010, mai multe state membre UE, printre care si Romania, au solicitat Comisiei Europene prelungirea aplicarii Cadrului comunitar temporar pentru masurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finantare in contextul actualei crize financiare si economice (Cadrul temporar), argumentand ca efectele acestei crize se resimt si in 2011 in multe sectoare economice, printre care si in agricultura.

Prezenta schema a fost notificata de Romania in decembrie 2010, aceasta adresandu-se, conform pct. 2.2. din Cadrul temporar, fermierilor din domeniul productiei primare de produse agricole si reprezentand o subventie directa, per hectar si unitate vita mare.

Prin aceasta notificare, autoritatile romane au demonstrat ca fermierii romani din toate sectoarele agricole se confrunta cu o lipsa acuta de capital (in conditiile cresterii constante de preturi la inputuri), exploatatiile cele mai afectate fiind cele care au investit si aplica tehnologii agrotehnice mecanizate in scopul obtinerii de produse agricole primare destinate comercializarii. Acestea se regasesc atat in sectorul vegetal, horticol cat si zootehnic.

In prezent, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) asteapta finalizarea procedurii institutionale comunitare pentru primirea Deciziei Comisiei Europene de aprobare a schemei de ajutor temporar, avand alocate resurse financiare pentru punerea in aplicare a acesteia. Avand in vedere procedurile tehnice de punere in aplicare a schemei, MADR apreciaza ca finantarea se va acorda la finalul anului 2011, sau cel mai tarziu in primul trimestru al anului 2012.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...