Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii romani vor primi de la ce printr-o schema temporara pana la 15.000 de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii din Romania vor primi pana la 15 000 de euro, dupa ce Comisia Europeana a autorizat, joi 20 aprilie 2011, o schema temporara pentru acordarea fermierilor din Romania a unor ajutoare financiare, destinate operatorilor din agricultura care intampina greutati din cauza crizei financiare, se arata intr-un comunicat de presa.

In 2010, mai multe state membre UE, printre care si Romania, au solicitat Comisiei Europene prelungirea aplicarii Cadrului comunitar temporar pentru masurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finantare in contextul actualei crize financiare si economice (Cadrul temporar), argumentand ca efectele acestei crize se resimt si in 2011 in multe sectoare economice, printre care si in agricultura.

Prezenta schema a fost notificata de Romania in decembrie 2010, aceasta adresandu-se, conform pct. 2.2. din Cadrul temporar, fermierilor din domeniul productiei primare de produse agricole si reprezentand o subventie directa, per hectar si unitate vita mare.

Prin aceasta notificare, autoritatile romane au demonstrat ca fermierii romani din toate sectoarele agricole se confrunta cu o lipsa acuta de capital (in conditiile cresterii constante de preturi la inputuri), exploatatiile cele mai afectate fiind cele care au investit si aplica tehnologii agrotehnice mecanizate in scopul obtinerii de produse agricole primare destinate comercializarii. Acestea se regasesc atat in sectorul vegetal, horticol cat si zootehnic.

In prezent, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) asteapta finalizarea procedurii institutionale comunitare pentru primirea Deciziei Comisiei Europene de aprobare a schemei de ajutor temporar, avand alocate resurse financiare pentru punerea in aplicare a acesteia. Avand in vedere procedurile tehnice de punere in aplicare a schemei, MADR apreciaza ca finantarea se va acorda la finalul anului 2011, sau cel mai tarziu in primul trimestru al anului 2012.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...